Не знам какви са мотивите на Борислав Сарафов да се

...
Не знам какви са мотивите на Борислав Сарафов да се
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Ако има дела на трупчета, отговорността за тях е на Сарафов

„ Не знам какви са претекстовете на Борислав Сарафов да се отдръпва като негов заместител в управлението на Националната следствена работа. Бих се радвал, в случай че се срещна с тези претекстове и изложа своето мнение по тях. Бих се съобразил с решението на членовете на Висшия правосъден съвет, те са положителни адвокати ”.

Това сподели зам.-председателят на Националната следствена работа Ясен Тодоров в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS.

Той отхвърли да знае дали има каузи, които се забавят. „ Ако има каузи „ на трупчета ”, отговорността за тях е на административния началник на Национална следствена служба (Борислав Сарафов). Аз персонално не знам за такива каузи. Ако това е правилно, то е рецензия към личната му работа ”, сподели Тодоров.

Относно наличието на израелски специалист, който бе позволен до мястото на гърмежа на пътя на кортежа на основния прокурор Иван Гешев, заместник-директорът на Следствието изясни, че за него това наличие не нарушава разпоредбите. „ Предложението израелският специалист да отиде на мястото на гърмежа пристигна от самия специалист. Информирах основния прокурор за това. „ Продължавам да настоявам, че не е въздействано, не е нарушавано местопроизшествието. За мен беше интерес, че израелският специалист познаваше някои от хората от отряда за битка с тероризма, които са били на образование при него. Сарафов, мисля, че го е познавал ”, изясни Тодоров. По думите му на 2 май Сарафов е споделил, че това е почитан израелски експерт, който добре познава гърмежите, а по-късно е видял проблем в неговото наличие.

„ Няма процесуални нарушавания. Присъствието на този човек е единствено в интерес на следствието. Не се обръща внимание на най-важното нещо – опита за ликвидиране на основния прокурор. Оставам с усещането, че наличието на израелски специалист обърка много сметки на извършители-поръчители ”, сподели Ясен Тодоров. Той увери, че израелският специалист не се е срещнал с конфискуваните материални доказателства и е добил образна визия какво се е случило, къде е бил гърмежа и какви са били забележимите провали по отсрещния скат.

„ Ако експертизата обори моето изказване, че това е гърмеж, кадърен да убива, аз ще си подам оставката, в случай че преди този момент Висшият правосъден съвет не ме е освободил от тази служба ”, сподели Ясен Тодоров. Той посочи, че за себе си има съмнения кой може да стои зад гърмежа.

Ясен Тодоров не се дефинира като член на доста близкия другарски кръг на основния прокурор Иван Гешев, само че сподели, че имат положителни връзки. За връзките си със Сарафов сподели: „ На 5 май с Борислав Сарафов се разделихме като доста уважаващи се сътрудници, какво се случи по-късно – не знам. Г-н Сарафов от 3,5 година е вторият човек в прокуратурата, в случай че той в този момент вижда това нещо, значи, че в последните години сетивата му не са работили ”.

Запитан дали предприемачът Васил Божков може да се върне като предпазен очевидец, Тодоров сподели, че той не може да е очевидец по това произвеждане, тъй като той е обвинен. „ Участието в едно произвеждане в две качества е невероятно, само че е допустимо присъединяване в друго качество в обособени правосъдни производства ”, изясни Тодоров.

Той съобщи, че не е чувал записи за членовете на сегашния Висш правосъден съвет, такива записи имало в интернет, само че няма гаранция за тяхната достоверност.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР