Не знам как статистиката изкарва че ръстът на приходите е

...
Не знам как статистиката изкарва че ръстът на приходите е
Коментари Харесай

Григор Сарийски: Инфлацията в момента не е разкрита в целия си блясък

" Не знам по какъв начин статистиката изкарва че растежът на приходите е 16%, в случай, че разноските изпреварват приходите. Инфлацията сега не е разкрита в целия си искра. Винаги се афишира инфлация, която е по-ниска от това, което хората усещат по джобовете си ", това съобщи доцент Григор Сарийски от Българска академия на науките в ефира на " Делници " по " Евроком ".

" За да има индикации на утешение би трябвало да имате по-ефективно произвеждане, а цените на суровините порастват. В Италия имаше рекомендация да се употребяват спагетите недосварени, с цел да се спести сила. Все още бягаме по инерция като по анимациите, само че рухването следва ", добави Сарийски.

Икономистът също разяснява и Зелената договорка: " Тя е огромен автогол. Само след година би трябвало да хвърлим семействата на свободния пазар на електрическа енергия. Трябва да ограничим въглеродните излъчвания с 40% единствено за година-две. Това значи, че тези въглищни централи би трябвало да бъдат затворени. Европа върви към криза - 2008 година първо Америка, след това Европа, най-после България. Ние постоянно вървим десетина години обратно ".

" Съединени американски щати регистрират негативен растеж, което е дефиницията на " криза ". Таванът на цените не е добра стъпка, ние го направихме за електрическата енергия и виждате какво се получава, с цел да се подсигури такова нещо някой би трябвало да натрупа разликата сред пазарната цена и това, което е несъмнено като таван. Обикновено се покрива за сметка на загубите на сдруженията. Г-7 ще страда от тавана за съветския газ, тъй като няма да има предложение ", уточни доцентът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР