Не знам как г-н Пеевски си представя ролята на премиера.

...
Не знам как г-н Пеевски си представя ролята на премиера.
Коментари Харесай

Денков: Призовавам Пеевски да излезе със снегорин или лопата и да почисти снега

" Не знам по какъв начин господин Пеевски си показва ролята на премиера. Аз го приканвам той да излезе със снегорин, с лопата, с каквото изиска и да почисти снега ". Такова обръщение насочи министър председателят Николай Денков във връзка препоръките на възможния предстоящ водач на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който по-рано подлага на критика дейностите на кабинета във връзка със снегопочистването в страната

Пеевски прикани в свое изказване министър-председателя да напусне си " топлия си кабинет " и да излезе при бедстващите хора. Денков обаче му подсети каква в действителност е ролята на Министерски съвет "

" Ролята на институциите е да видят къде има потребност от спомагателна поддръжка и такава да бъде обезпечена. Това е тяхната работа ", сподели той.

Денков посочи, че въпросът не би трябвало да е в това какво се случва, а какво би трябвало да се направи, с цел да се реагира оптимално бързо на сигналите.

Коментарът на премиере беше изработен след въпрос на журналиста от Nova Добромир Николов, който побърза да го попита за реакцията му за думите на Пеевски. Това се случи на брифинг след изключителна среща, на която кабинетът, регионалните шефове и разнообразни началници обсъждаха усложнената зимна конюнктура в страната.

По данни на държавното управление в над 1000 обитаеми места към момента няма ток поради скъсването на извънредно доста жици, рухването на електрически стълбове и дървета.

" Ситуацията сега е тежка съвсем в цялата страна изключително в Североизточна България ", сподели Денков.

Обявено е бедстващо състояние в няколко области - това са главно областите, в които продължава да вали и да духа мощен вятър.

Все още се чакат решения за това по какъв начин ще протече образователния ден в понеделник. Всички районни ръководства на образованието (РУО) би трябвало да изпратят информация до МОН за това дали образователният ден ще премине в онлайн среда или занятията ще бъдат анулирани напълно.

Денков изясни, че пътищата не престават да се разчистват, само че в няколко области това е много мъчно, защото снеговалежът продължава.

" Няма по какъв начин да имаме чисти пътища, до момента в който не се усъвършенства метерологичната обстнавкока. Така че в Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко и през идващите часове ", добави той.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР