Не знам доколко сте се интересували, обаче вчера (23 януари)

...
Не знам доколко сте се интересували, обаче вчера (23 януари)
Коментари Харесай

Ето защо не искам да живея в България

Не знам до каква степен сте се интересували, обаче през вчерашния ден (23 януари) страната почна да прави конгреси в Европейски Съюз, с цел да опита да върне избягали към този момент зад граница българи. Изкушенията, които се оферират, са следните – помощ за наем на жилище за 12 месеца, в случай че почнеш работа в обитаемо място, където нямаш парцел, както и обезпечаване на детегледачка.
Когато обаче вземаш решения и в случай че имаш най-малко малко мозък в главата, преценяваш и какви са минусите. Дори да оставим настрани по какъв начин тъкмо ще се дефинира кой е бежанец от Татковината и за какво той, а не останалите в България и плащащи налози да бъдат поощрени още, единствено през последната седмица излязоха следващите доста огромни минуси, които единствено акцентират каква е главната спънка за естествен (не дръзвам даже да кажа добър) живот в България – ръководството!
Първо – в събота, 18 януари, министър председателят и водач на ГЕРБ  Бойко Борисов, управляващ в България почти 10 години, свика изключително съвещание на държавното управление поради обстоятелството, че Перник остана без вода! Още преди срещата имаше публични самопризнания по какъв начин при настоящето движение на черпене на вода доста по-големите проблеми т.е. липса на вода чукат на вратата, а малко по-късно кметът на Перник Станислав Владимиров предизвести, че единствено след 10 дни в язовир " Студена " ще остане единствено мъртъв размер! Икономическият министър завиши периода до месец, само че е ясно, че казусът има потребност от незабавно решение. Отвсякъде незабавна обстановка и сякаш беше взето решение да се пусне вода за Перник от язовир " Белмекен ". Да, но не – Столична община още чака фактическото публично предложение от държавното управление това да стане. Официално, с документи, с планове, механически параметри дали ще издържи ВиК системата, със период да се построи спомагателен тръбопровод при " Мало Бучино ". Чака ли чака Михаля...
И за какво няма? Кой да ти каже, властта не ще. За сметка на това през това време се занимава с хазарта и с жесток напън посредством законови промени преразпределя едни пари оттова. Много пари! Управляващата коалиция започва ДВА законопроекта, които си опонират за най-важното – . Законопроектът на ГЕРБ, писан от финансовото министерство т.е. Владислав Горанов, планува смяна в структурата на Държавната комисия по хазарта и че издадените и настоящи в този момент лицензи важат до момента в който им изтече периода. Законопроектът на Валери Симеонов, един от съдружните сътрудници на ГЕРБ, планува всички лицензи на частни оператори да бъдат взети до три месеца след вероятно влизане в действие на законовата корекция и след това да се дават лицензи единствено от Спортния тотализатор. В това обаче не влизат лицензи за игри като лотария, бинго, кено и техните развновидности - очевидно от тези не можеш да се разболееш от хазартна болест...
Три пъти в границите на по-малко от денонощие Валери Симеонов беше питан какво ще стане с тези очевидно противоречащи си законопроекти и по какъв начин по този начин въобще се внасят такива неща от сякаш съдружни сътрудници! Първият път, малко откакто публично излезе планът на държавното управление, Симеонов изясни по какъв начин като пристигна законопроектът на кабинета в Народното събрание, " тогава ще го мислим ". Около 2-3 часа по-късно, в телевизионна изява по bTV Симеонов си спести пояснение. Една нощ по-късно, рано сутринта днес (24 януари), пред Нова телевизия Симеонов продължи да споделя по какъв начин още не е чел законопроекта на държавното управление, само че пък си приказвал с вносителя Владислав Горанов?!?!?! И най-после измисли, че неговият законопроект върви напред, тъй като бил с по-ограничен обсег от този на Горанов?! Значи по-ограниченият, а не по-всеобхватният законопроект е по-голям?!
Всеки, който може да чете, може и да свери какво написа в двата законопроекта за лицензите. В този на финансовото министерство т.е. държавното управление: " Издадените от Държавната комисия по
хазарта лицензи резервират действието си до приключване на периода им " (Преходни и заключителни разпореждания, параграф 3). В този на Симеонов: " Лицензите за образуване на лотарийни игри, като се изключи томобила, бинго, кено и техните разновидности, които са издадени на лица, разнообразни от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор ", се приключват след приключването на три месеца, считано от влизане на закона в действие " (Преходни и заключителни разпореждания, параграф 5, алинея 1).
Когато слушаш такива неща, можеш да заключиш единствено едно – за следващ път ръководещите ни вършат на маймуни! За всичко, което има даже минимално значение за благоденствието на това общество. Тогава по какъв начин да искаш да живееш в тази страна? Как ще искаш да останеш да живееш там, където първата мисъл на ръководещите не е за богатството на гласоподавателите и това даже не се крие най-малко от кумова срама?
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР