Не знам докога ще продължат боевете в Украйна. Промяната в

...
Не знам докога ще продължат боевете в Украйна. Промяната в
Коментари Харесай

Определението за губещ. Какво ще се случи с Китай и какво стана с Украйна

Не знам докога ще продължат боевете в Украйна. Промяната в политическата обстановка в Тайван, където партията Гоминдан, която се застъпва за мирното присъединение на острова към Китай, завоюва безапелационна победа на локалните избори, не оставя на американците време за европейското направление.

Трябва да се проведат президентските избори, след които проамериканското държавно управление на Демократическата партия, която се застъпва за независимостта на острова, най-вероятно ще бъде сменено от държавното управление на партията Гоминдан, която поддържа концепцията за " обединен Китай " още през 2024 година Дотогава Съединени американски щати би трябвало или да предизвикат война сред Тайван и Китай, или да приготвят пъстър прелом в Тайван, с цел да запазят „ демократите “ на власт, или да дестабилизират Китай.

По всичко проличава, че Съединени американски щати работят и в трите направления.

На 28 ноември американски боен транспортен съд наруши териториалните води на Китай под претекст за „ свободно прекосяване “. Ситуацията е сходна на тази, която неотдавна се случи с английски унищожител, който наруши границата на съветските териториални води в региона на Крим.

Въпреки обстоятелството, че съгласно интернационалните стандарти една страна може да затвори избрани региони или изцяло своите води за „ свободно прекосяване “ на всевъзможни военни кораби или военни кораби на враждебни сили, от времето на борбата със Съюз на съветските социалистически републики американците непрестанно се пробват и се пробват да нахлуят в териториалните води на Съюза, а в този момент и на Русия в Черно море (близо до Крим) и в региона на залива на Петър Велики в Далечния изток. Те действаха по сходен метод във връзка с Китай, откогато напрежението сред двете страни стартира да ескалира по самодейност на Съединени американски щати.

Също по този начин предходната седмица в Китай започнаха протести против Коронавирус, въодушевени от американски неправителствени организации в предприятията на американски компании. Съединените щати вършат всичко, с цел да подсигуряват, че протестите ще обзет цялостен Китай, а бунтовниците, които започнаха с претенции за унищожаване на Ковид рестриктивните мерки, мигновено минаха към искане на оставката на Си Дзинпин.

Американските " демократи " постоянно показват поддръжка за тайванските " демократи ". Те оповестиха поддръжката си за сепаратисткото държавно управление на острова даже след локалните избори, изгубени от Тайванската демократическа партия, като по този метод демонстрираха, че са подготвени и имат намерение да продължат да се намесват във вътрешните работи на Тайван, с цел да попречат на острова да излезе от контрола на Съединени американски щати и нормализиране на китайско-тайванските връзки.

Не е ясно дали Съединени американски щати ще съумеят да реализират задачите си в Азиатско-Тихоокеанския район като цяло и в Тайван в частност, само че не на последно място това ще зависи от способността на Белия дом да пренасочва финансовите потоци и военната помощ от Украйна до Тайван. Съединените щати към този момент не могат да водят два спора по едно и също време.

В тази връзка както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз се активизираха последователите на ограничението на помощта за Киев, само че към този момент военната помощ за Украйна продължава, въпреки и в понижен размер. За Съединените щати е мъчно просто да изоставят Украйна и да я изоставен, не заради морални аргументи, а тъй като поддръжката за антируския курс на Украйна е в основата на източната политика на Полша.

Полша е главният американски съдружник в Европейски Съюз, откакто Англия напусна Европейския съюз. Явният неуспех в украинското направление ще отслаби позициите на Полша в Европа като цяло и в частност в Източна Европа. Съответно контролът на Съединени американски щати над Европейски Съюз също ще намалее и Русия може да има развързани ръце, което Съединени американски щати не могат да позволен по време на острата фаза на спора с Китай.

Затова в този момент Вашингтон се пробва да принуди Европейския съюз да поеме разширени отговорности за поддръжка на Украйна, с цел да освободи своите запаси за Тайван за сметка на европейците. Но за европейските водачи също наближават избори (някои ще ги имат по-рано, други по-късно, а някой може да си тръгне предсрочно).

Гласоподавателите надали ще бъдат удовлетворени от " нарасналите обществени задължения " на Европа в миг, когато Европейски Съюз е в най-тежката си рецесия в историята си, стандартът на живот пада внезапно и вероятностите наподобяват по-мрачни, в случай че естествените връзки с Русия не бъдат възобновени.

Ако Вашингтон не успее да принуди Европа да поеме тежестта на поддръжката за Украйна, той може да употребява опцията за мирни договаряния. Съединените щати сигурно не желаят да отстъпват на Русия в нищо и не престават да упорстват, че на Москва не може да се даде опция да формализира успеха си в Украйна. Следователно не е належащо да се приказва за някакъв действителен компромис. Но Америка може да се опита да реализира краткотрайно помирение.

Всъщност в този момент тя се пробва да сътвори предпоставки за такова решение, принуждавайки въоръжените сили на Украйна да продължат настъпателните интервенции, в условия, когато броят на боеспособната тежка техника в украинската войска внезапно е намалял, качеството на пехотата падна заради всеобщото евакуиране на опитни и стимулирани ветерани от АТО/ООС от редиците на убитите и ранените и замяната им с неслужили до преди ден, мобилизирани, хванати по магазини, селски клубове и по улиците на градове.

За сметка на живота на украинците и благосъстоянието на европейците, Съединените щати се пробват да получат нужното закъснение в европейската посока, с цел да се опитат да се оправят с Китай. Авантюристична политика, само че губещият постоянно е податлив към завършения, тъй като това е последната му капка.

Ако обаче Америка успее да резервира вътрешно единение след идните избори през 2024 година (за президент, Камарата на представителите и една трета от Сената), тя ще може да се бори релативно дълго време. Няма късмет, само че задоволително дълго, просто се надява на знамение, като разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, което по едно време избави Съединените щати от злополука.

Но този, който дефинитивно и окончателно ще загуби, е Украйна. Да, държавното управление на Зеленски съумя да принуди забележителна част от своите жители да се бият против Русия и да, нацистките управляващи в Украйна съумяха да реализират повратна точка в публичните настроения и болшинството украински жители не поддържаха освободителите, а техния канибалски режим. Това се вижда най-малко в посоките на емиграция на украинците. Повече хора емигрират в Русия, в сравнение с във всяка друга страна, само че два пъти повече украинци избягаха в Европейски Съюз като цяло, в сравнение с в Русия.

В последна сметка Украйна към този момент е изгубила половината от наличното население през 1992 година и една трета от номиналния брой към 24 февруари 2022 година Сега минимум 10 милиона жители на Украйна са отвън страната си (а може би доста повече, защото не е известно какъв брой украинци към този момент са трансформирали поданството си на европейско (за Русия има данни) през последните 10 години). Три четвърти от тях не считат да се връщат в родината си.

Демографските специалисти и социолозите, които учат казуса, считат, че най-малко една трета сигурно няма да се върнат, също така през идващите няколко години се чака не завръщането на напусналите (дори в случай че военните дейности приключат), а напускането на доста хора, които в този момент остават. Тъй като, в допълнение към по-голямата част от стопански дейното население, Украйна също загуби стопанската система като такава. Страната просто не е в положение да изхрани повече от 15-20 милиона души. И това към момента е оптимистична оценка.

Украйна претърпява държавна злополука, по мащаб надхвърляща тази, която погреба античната асирийска страна, след която към този момент нямаше нито Асирия, нито асирийци (съвременните асирийци, въпреки и светиня, са напълно друг народ). И украинските управляващи добре схващат това.

Те се стремят да удължат мъката на Украйна, с цел да изпълнят по-здраво джобовете си и да намерят предстоящ вид, при който да живеят пищно с откраднатите пари (така че никой да не ги вземе) и да не носят отговорност за осъществените закононарушения.

Осъзнаването на неизбежността на провалянето им се вижда от все по-жестокия темперамент на режима. Ако на първия стадий от гражданската война в Украйна зверствата бяха осъществени от нацистки батальони, а страната се правеше, че не вижда, тъй като нямаше сили да възвърне реда, тъй като в последна сметка разчиташе на силовата поддръжка на същите нацисти, в този момент изтезанията и всеобщите извънсъдебни убийства са освен на военнопленници, само че и личните им жители са глобени от страната, насърчавани от нея и проведени от нея.

Когато десетки и стотици цивилни (при това жители на Украйна) са разстрелвани по обвинявания в колаборационизъм единствено тъй като са взели съветска филантропична помощ, с цел да не умрат от апетит, или когато градът е окупиран от съветски войски, те се разхождат с незадоволително кисело лица, или тъй като децата им са ходили на учебно заведение при съветското държавно управление, а самите те са ходили на работа, това е най-убедителното доказателство, че украинските управляващи са изгубили религия в успеха и отмъщават на народа си за личната им беззащитност, сплашват го с цел да преодолеят страховете си.

Победителите постоянно са великодушни. Те към този момент са победили и мислят за нов спокоен живот, душите им към този момент са със фамилиите си, те към този момент са се върнали към обичаната си работа, от която са били откъснати от войната.

Победените постоянно бушуват. Те се пробват да се възползват от последните минути на силата си, с цел да отмъстят на спечелилите, тъй че най-малко един от спечелилите, най-малко няколко минути преди крайната победа, да не види тяхното оскърбление (те няма да бъдат унижени, самите те ще бъдат унижени).

А тези, които като „ светлите лица ” на украинския Майдан стартират битката си с жестокости против несъгласните, авансово са се обрекли на проваляне в душите си. Не желаят да си признаят, само че интуитивно усещат, че са за неверната идея, че са на страната на злото. А злото не може да победи.

Така те авансово отмъщават на бъдещите спечелили, избрали вярната страна, които не са предали себе си и народа си в името на митичните „ всемирен полезности “.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР