Не знам дали само българските(бел.ред Църкви) остават (отворени), но слава

...
Не знам дали само българските(бел.ред Църкви) остават (отворени), но слава
Коментари Харесай

Според Ловчанският митрополит Гавраил пандемията не е предвестник за края на света

" Не знам дали единствено българските(бел.ред Църкви) остават (отворени), само че популярност богу, че църквите ще бъдат отворени за вярващите хора, които желаят да се помолят на Светата божествена литургия. Знаем че Господ е този, който със своята берекет на мощ може да отнеме тази пандемия. Ние ще се опитаме да измолим да дарува на вяврващите здраве. "
Така Ловчанският митрополит Гавраил, който през вчерашния ден дружно с премиера Бойко Борисов, разгласи какви ще са рестриктивните мерки по време на Великденските празници, отговори на гласовете на укор, че няма да има цялостно затваряне на църквите на Цветница и Великден.
" Хората в този момент са по-малко това е правилно ", призна свещенникът. " Сега идват единствено хората, котио са църковни, които живеят по каноните на църквата, и които без черква не могат. За тях е значимо да са в църквата на Великден ". Така той стимулира в допълнение решението на Светият синод.
В Гърция, да вземем за пример, църквите няма да бъдат отворени за вярващи за Великден.
" Не може човек да упорства, че е правоверен, а да желае да се затворят църквите за Рождението Христово. Ние благодарим, че България има тази опция. ", продължи дядо Гавраил и добави: " Имало е заболели постоянно, само че в никакъв случай от църквите не са тръгвали зарзни, нито от Светото причестяване. Тази година съм убеден, че също хората ще си отидат здрави с божията помощ "
Вчера на брифинг в Министерския съвет Ловчанският митрополит разгласи отстъпките, на които се е решил Светият Сидон по време на Великденските празници: Без върба и цветя на Цветница по църквите, няма да вървим до Божи гроб за плодороден огън.
Оказва се, че дядо Гавраил е индивидът, който най-често досега е ходил да взема плодородния огън от Божи гроб.
" И двете отстъпки на българската черква са взаимни отстъпки, само че те са възможни. Това че няма да раздаваме върба ще компенсираме на пазника Св. Тройца, когато ще раздаваме осветени цветя. ", посочи митрополитът и подължи: " Най-важно е да се запази празника Светата божествена литургия и Светото причестяване, другите отстъпки са възможни "
На финала дядо Гавраил отговори на въпрос дали пандемията на ковид е предвестител на края на света. По думите му има такова знамение, че когато пристигна краят на света, плодородният огън няма да слезе от небето. " Аз съм сигурен, че не сме стигнали до там. " Тази пандемия не е предвестител за това знамение, въпреки, че то няма оповестена съответна година. Ще има и други празници с плодородния огън, успокои дядо Гавраил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР