Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай,

...
Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай,
Коментари Харесай

Не знам дали съм помагала на Божков в Дубай, но помогнах на Борислава Йовчева |

" Не знам дали съм пособия на Васил Божков в Дубай, само че сигурно помогнах на Борислава Йончева (Йовчева б.р.). ", това декларира Ивайла Бакалова във втория епизод следствието на Антикорупционният фонд (АКФ) “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване ”. Йовчева е дамата, за която се твърди, че има дете от някогашния министър председател Борисов. Твърденията са, че той е купил къща за нея в Барселона. Миналата година стана ясно, че казусът се проверява от испанската полиция. Проверка има и от българската прокуратура.

Бакалова не сподели детайлности, единствено даде да се разбере, че е Йовчева е желала да се мести и е помогнала за намиране на учебно заведение на детето ѝ. Това се е случило през ноември 2019 година " Ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че в никакъв случай не сме желали да му навредим или да го смъкваме от власт. Сега го разясня, тъй като в последна сметка това е тип семейство за господин Борисов макар че той отхвърля. А моето семейство е от 7 месеца в ареста ", съобщи Бакалова.

Втората част разкрива, че ресторантьорът Веселин Денков, задържан по съмнение за присъединяване в незаконна група, е провокирал интереса на службите и поради съмнения, че е финансирал митингите против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.  Макар че търсят сякаш лихвари прокурори настойчиво са разпитвали за организацията на уличното неодобрение и търсят връзки с хазартния необут Васил Божков. Свидетели описват, че са " чули " или знаят, че Денков е финансирал митингите посредством Божков. Става ясно и че един от очевидците е някой си Ричард.

Тази теза е била докладвана и на някогашния министър председател Борисов. Това декларира в диалог тогавашният му консултант Яне Янев, с който околните на Денков се свързват за помощ. Разговорите им се записани със скрита камера. Янев не е желал възнаграждение за услугите си. Бившият консултант е доста добре осведомен за проблема към Денков и споделя, че против него в действителност имало две разработки.
" Има две разработки. Една е отчасти законна, за нея вашите юристи би следвало да знаят, тъй като там е желано и позволение за СРС. Там става въпрос за едни финансови транзакции, за суми с неуточнен генезис и така нататък Втората разработка, за която се желае към този момент позволение от арбитър, само че е отказано, непосредствено да включат Веско и четири от доближените лица. Но в групата има и жена, за която е желано позволение да ѝ се включат всички номера, през които може да реализира връзка ", споделя Янев.
Задържането на Денков през септември 2020 година е щедро отразено от медии с приятелско отношение към основния прокурор и държавното управление, освен това с информация, която към оня миг може да пристигна единствено от проверяващите. Във всички тези изявления за задържането му се приказва в директна връзка с хипотетично финансиране на митингите, а не като част от проведена незаконна група за лихварство, каквото е предявеното му обвиняване. Като евентуален източник за финансирането на митингите при претършуване са конфискувани бижута на Денков и Ивайла Бакалова, с която той живее. Доказателствата за присъединяване на Денков в организацията на митингите са обаче най-вече показания на анонимни очевидци, които не са възприели персонално нищо, а са „ чували да се приказва, че “. Освен това, по този начин и не излиза наяве кое в последна сметка би могло да бъде закононарушението „ финансиране на митинг “. Сходни са доказателствата и за присъединяване на Денков в проведената незаконна група за лихварство.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР