Не знам дали президентът ще стигне до някаква форма на

...
Не знам дали президентът ще стигне до някаква форма на
Коментари Харесай

Психологът Росен Йорданов: Харизмата на Кирил Петков е увяхнала

„ Не знам дали президентът ще стигне до някаква форма на предварително освобождение, само че министър председателят, като виждам, от ден на ден замязва на манифестиращ жертвен агнец, който може би пръв ще бъде хвърлен на масите, в случай че се случи нещо “, съобщи пред радио „ Фокус “ психологът Росен Йорданов.

По думите му това, което издава премиера е неговата раздразнителност.  „ Вижте, защото главният въпрос сега, е „ Какво му става на Киро? “ – в случай че ми разреши, " просто Киро ", използваме този израз. Всъщност от ден на ден хора, даже и най-запалените му почитатели, си задават този въпрос – какво му става. Защо той от ден на ден затъва не просто в блатото на лапсусите и на изявленията вид нонсенс, само че и в, бих споделил, перфидни, нападателни изказвания и изявления, които освен издават неприятен усет, само че издават и друга природа, която се крие зад опаковката на приятната усмивка. Когато някой каже „ слагаме си наши хора “ или пък, че „ ще вършим арести “, някак звучи много заканително и много нападателно, въпреки и опаковано отново в някакви оправдателни пояснения за това, какво е имал поради и какво не е имал поради. И ние имаме изявление, което след това би трябвало да бъде тълкувано “, споделя още Йорданов.  

Според него към този момент се излиза от етапа на заниманието, защото  злободневието ни притиска все по-сериозно. И изключително той има директни наблюдения и от негови сътрудници, и от други известни лица, анализатори, с които са коментирали, пък и с хора, с които работи, от действителния бизнес – „ то няма един човек, който да е оптимистично надъхан като премиера “. „ Повечето се тревожат за заплащане на сметки, за това по какъв начин ще заплащат заплати на хората и така нататък, и така нататък Това са си същински, действителни проблеми. Така че тези неща издават цялата тая симптоматика. Да, първоначално наподобява занимателна, някой може да се сърди на зевзеците, които към този момент безусловно задръстиха интернет пространството с всевъзможни шеговити фотоси, клипове и така нататък за премиера, само че това издава боязън, това издава уплах, който евентуално е затънал в душата на премиера “, споделя още психологът.    

На въпрос дали сега може да се приказва, че към Великден още веднъж ще има предрочни избори, Йорданов разяснява, че му е мъчно да се ориентира сега, тъй като нещата са динамични.

„ Смятам, че хората, изключително тези, които с от ден на ден мощ ще поддържат някакво, даже и илюзорно чувство за болшинство, които са стимулирани най-много от това да не се върне остарялото, въпреки че има един подобен принцип: не е и по този начин, както беше, само че не е и по този начин, както е в този момент. Но тези хора сигурно се усещат най-малкото неудобно, виждайки какво се случва и евентуално претърпяват по някакъв метод протичащото се.

Това, че те може би ще изтърпят още известно време да поддържат огъня на митинга, на смяната, само че това е нетрайно положение, тъй като даже и да се самозаблуждаваш за доста неща, когато ти отънее джобът и когато хладилникът ти се изпразни, нещата стават доста трагични – гладът побеждава съвсем всичко. Така че обич не виждам доста да има, има ползи, само че не и обич, тъй като любовта въпреки всичко ще победи, ще се наложи в света, по тази причина споделяме, че тя съвсем всичко побеждава. Но в случай че това не се случи, тогова няма какво да удържи нещата “, споделя още психологът.

По думите му най-оптимистичният небосвод е, че всичко ще се реши вероятно лятото, което се чака като оня трамплин, който да изтласка нещата от тази заседнала обстановка, от тази застоялост, която е сега, застоялост в душевно отношение.

„ Но сигурно водачеството на господин Кирил Петков е мощно разтърсено, явно харизмата му е увяхнала. Сега сега всички се надяват скрито, изключително тези, които са позитивни, в одобряващия набор от публиката в България, се надяват на някакъв талантлив напор на водача в сянка Асен Василев, нищо, че той стои в тъмното и единствено от време в точния момент излиза, хапе небрежно, и след това се прибира в кабинета си, заровен в доста, доста, доста документи. Виждам, че обаче от ден на ден и повече структури минават към негово персонално послушание, които са значими за страната. Та, евентуално оттова се чака да дойдат положителните вести. Ще забележим. Друг е въпросът, дали този разум ще бъде употребен, с цел да ни помогне на нас или да помогне на някой различен ”, споделя още Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР