Не знам дали Иван Гешев си дава сметка какво прави

...
Не знам дали Иван Гешев си дава сметка какво прави
Коментари Харесай

Съдия Дишева: Гешев не си дава сметка, че с поведението си сам се разобличава

Не знам дали Иван Гешев си дава сметка какво прави като изрича обществено такива неща, че има записи. Той не си дава сметка по какъв начин той самичък се самоизобличава по този метод. Защото това да записваш други лица по време на частен диалог без да ги предупредиш и без да им искаш единодушието за това, безспорно е нарушаване на главен принцип на Конституцията, който не разрешава това. 

Това разяснява пред Нова тв арбитър Атанаска Дишева, член на Висш съдебен съвет. 

Сигналите против него, в случай че бъдат потвърдени, биха могли да бъдат съображение за отстраняването на от поста на основен прокурор. Трябва да вършим разлика сред това дали по принцип е запбранено един основен прокурор да приказва с такива лица и какво е наличието на тези диалози и по-късно какво се пробва да се внуши, че се е случило чрез тези диалози. Ако помните на общественото изказване от понеделник, той сподели, че е провел серия от диалози с членове на Висш съдебен съвет, с политици, с административни ръководетиле на апелативни прокуратури като съобщи,  че има е изискал сметка за тяхното държание. Това не е в реда на нещата. Никой от членовете на Висш съдебен съвет не е задължен да се регистрира на господин Гешев, още по-малко в сходна обстановка да дава пояснения за какво е внесъл искане за неговото премахване. Те не са му подчинени. С това си държание Гешев удостоверява една отколешна теза, че членовете на Висш съдебен съвет взимат решения, каквито той желае, разяснява тя.

С промените в Закона за правосъдната власт са наранени разпоредбите за наказателно гонене. Ако те се одобряват и се образува досъдебно проиводство против Иван Гешев, безспорно те ще бъдат използвани. Но това е единствено при положение, че се одобряват разпоредбите, препоръчани през вчерашния ден на правна комисия, изясни тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР