Не знаем за вас, но ние никога не сме били

...
Не знаем за вас, но ние никога не сме били
Коментари Харесай

Колко калории се хабят с чистене

Не знаем за вас, само че ние в никакъв случай не сме били на " ти " с чистенето. Да, всяка седмица ни се постанова да се срещаме от близко с прахосмукачката и парцала, само че надали ще учудим някого, признавайки, че го вършим с не изключително огромно предпочитание.

Нови разкрития по отношение на въздействието на чистенето върху фигурата обаче радикално трансформираха отношението ни към ежеседмичното разчистване на дома. Оказа се, че чистенето е съдружник в битката с непотребните килограми и чрез него можем да се разделим с повече калории в сравнение с във фитнес залата.

Да, вярно прочетохте – омразното миене на пода с парцал и минаване с прахосмукачка е директен път към тонизираната фигура.

30-минутно миене с парцал ви оказва помощ да изразходите близо 200 калории, а един час работа с прахосмукачката гори към 240.

15-минутно триене на банята и тоалетната пък ще ви помогне да се разделите с близо 100 калории. Бонусът е, че тези интензивности освен дават дейно кардио натоварване, само че и напрягат мускулите на ръцете и корема.

Ако пък се отдадете на нареждане на дрешника, ще се сдобиете освен със сгънати прилежно облекла, само че ще изгорите 85 калории.

Двучасово преместване на тежки мебели изразходва 470 калории, а тричасово миене на прозорци на приблизително огромен апартамент пък ще ви помогне да стопите повече от 600 калории.

Затова в случай че тези дни сте се отдали на предпразнично разчистване на дома, бъдете спокойни - изгорили сте задоволително калории и може без терзание да си хапнете от козунака и агнето, съпътстващи великденската софра. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР