Не знаем - нито къде ще отидат тези войски, нито

...
Не знаем - нито къде ще отидат тези войски, нито
Коментари Харесай

САЩ не виждат в бунта на Вагнер начало на края на войната в Украйна

Не знаем - нито къде ще отидат тези войски, нито какво ще вършат. Това съобщи на брифинг координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Той обаче уточни, че Съединените щати ще проследят какво се случва в Украйна и ще са в непрекъсната връзка с Киев за потребностите му на бойното поле.

Кърби означи, че източният фланг на НАТО към този момент е заздравен и напомни, че по разпореждане на американския президент Джо Байдън спомагателни 20 000 американски бойци са предислоцирани там.

Така че сега имаме към 100 000 американски бойци на европейския континент - най-вече след Втората международна война, посочи той.

На въпрос по какъв начин Съединени американски щати правят оценка темпото на украинската контраатака, Кърби означи, че самият президент на Украйна Володимир Зеленски предходната седмица обществено е декларирал, че тя се развива п
 Пригожин: За един ден изминахме толкоз, колкото трябваше да измине съветската армия в Украйна на 24 февруари
Пригожин: За един ден изминахме толкоз, колкото трябваше да измине съветската армия в Украйна на 24 февруари

Лукашенко е предложил законна форма за опазване на ЧВК " Вагнер "

Той уточни, че са вложили доста през последните шест, осем месеца във връзка с отбранителни качества и са построили три огромни отбранителни линии.

Те знаеха, че украинците ще желаят да си върнат територия през пролетните и летните месеци и се приготвиха, изясни Кърби.

Той съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали неустойчивостта в Русия сред ръководещите и " Вагнер " отслабва съветската защита в Украйна.

Кърби отхвърли да прави спекулации и дали събитията от последния уикенд може да са сигнал за началото на края на войната.

" Все отново подсещам, че има десетки хиляди съветски бойци и военна техника - по въздух, земя и море, които те към момента имат разполагаем, с цел да се опитат да се защитят против украинците настъпателни интервенции. И го вършат ", посочи той.

Кърби не разяснява и дали Вашингон се притеснява, че съветският президент Владимир Путин може да предприеме по-крайни ограничения, с цел да показва своя надзор.

Това е решение, което Владимир Путин би трябвало да вземе, и аз не бих злоупотребявам какво може да бъде то, сбит бе той.
 НАТО: Бунтът на
НАТО: Бунтът на " Вагнер " сподели огромната стратегическа неточност на Русия да нападне Украйна

За Столтенберг в този момент е още по-важно да продължи поддръжката за Украйна

Кърби акцентира, че не е в полза на никого войната да ескалир а оттатък равнището на принуждение, което към този момент е предизвикала на украинския народ. " Това сигурно не е добре за Украйна. Не е добре за нашите съдружници и сътрудници в Европа. Честно казано, това не е добре и за съветския народ ", безапелационен бе той.

Кърби съобщи, че Съединени американски щати са следили деликатно обстановката с " Вагнер " в Русия и не са забелязали индикации, че Путин е подготвен да употребява нуклеарно оръжие, нито са видели нещо, което да ги накара да трансформират личната си възпираща позиция.

Той посочи, че Вашингтон приема съществено неустойчивостта в Русия.

" Със сигурност имахме доста въпроси през уикенда по отношение на обстановката в Русия и въпроса за стабилността. Бяхме в подготвеност да проведем в действително време, по дипломатически канали, диалози с съветски публични лица по отношение на нашите опасения ", означи Кърби.

Запитан дали дава нова визия на Вашингтон за връзките сред Путин и Лукашенко, той отвърна: " Не мисля. Лукашенко и Беларус в действителност бяха заместители на Путин и Русия от много време, сигурно отпреди началото на тази война ".

Кърби уточни, че макар че Минск не се е присъединил интензивно в сраженията, сигурно е разрешил беларуската земя да бъде употребена за образуване на офанзиви в Украйна и за предпазване на съветски качества.
 Байдън: Съединени американски щати не са забъркани в събитията през уикенда в Русия
Байдън: Съединени американски щати не са забъркани в събитията през уикенда в Русия

Това е вътрешна битка в съветската система

" Те са помогнали на Путин. Така че не знам дали е огромен потрес или изненада, че Лукашенко се намеси ", означи той.

На въпрос дали неустойчивостта в Русия ще окаже въздействие върху връзките на Пекин с Москва и Кърби акцентира, че Съединени американски щати не желаят никоя страна да поддържа Путин и да го улеснява да убива повече украинци.

" Искаме всяка страна по света да се причисли и фактически да ползва глобите, които са в действие - интернационалните наказания, а не да дават опция на Путин да продължи да ръководи своята военна машина ", безапелационен бе той.
 Борел за протеста на Обновена
Борел за протеста на " Вагнер ": Чудовището на Путин се обърна против него

Войната на Москва в Украйна пропуква съветската мощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР