Не знаем дали Омикрон води до дълъг КовидКъм момента не

...
Не знаем дали Омикрон води до дълъг КовидКъм момента не
Коментари Харесай

СЗО: Не е ясно колко бустерни дози ще са необходими за защита от COVID

Не знаем дали Омикрон води до дълъг Ковид

Към момента не е ясно какъв брой бустерни дози ще са нужни за предотвратяване от Коронавирус. Световната здравна организация продължава да предлага имунизация против дълготрайно боледуване от ковид, само че към момента няма ясни данни за това какъв брой бустерни дози са нужни, с цел да се защищити тялото от вируса.

Това сподели Силви Бранд, шеф на СЗО в региона на световната подготвеност за епидемии на брифинг в офиса на Организация на обединените нации в Женева, представена от БГНЕС.

"Не знаем дали Омикрон води до дълъг Ковид. Надяваме се, че не, защото виждаме по-малко рискови затруднения, в сравнение с при заразяване с други разновидности. Надяваме се, че вирусът е станал по-приспособен към хората “, сподели тя.

"Не знаем какъв брой бустерни дози ще са нужни, тъй като за това няма задоволително изследвания. Има научен модел, че колкото повече имунизации се вършат в тялото, толкоз повече антитела построява то. Но все още не е ясно дали те ще покачат отбраната на тялото ", сподели тя. Според специалиста пандемията е динамична и към момента не е завършила. Възможни са нови талази от инфекции, както и поява на нови разновидности.

В тази връзка СЗО преглежда три вероятни сюжета за развиване на обстановката в света. Първият вид допуска, че вирусът ще продължи да бъде мощно инфектиран, само че по-малко рисков и хората без спомагателни болести ще го понасят елементарно. Вторият сюжет гласи, че светът ще създаде ефикасни ваксини против SARS-CoV-2, както стана с елементарния грип. Третият сюжет включва появяването на нови разновидности, рискови за хората с невисок имунитет, като по този начин светът ще бъде върнат на равнището от 2020 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР