Не знаем дали е някаква мода, дълбоко осъзнато решение или

...
Не знаем дали е някаква мода, дълбоко осъзнато решение или
Коментари Харесай

Един голям минус за веганите

Не знаем дали е някаква мода, надълбоко осъзнато решение или нещо друго, само че знаем, че по никакъв начин не са малко хората, които вземат решение да се откажат от животинските артикули
 Сексът, веганите, месоядните и представителите на коя група са по-активни в леглото
Завидният полов живот на веганите

Как храненето се отразява на палавите занимания

Много изследвания непрестанно потвърждават изгодите за здравето от растителната диета, даже и върху половия живот.

И до момента в който плюсчетата в листата непрестанно се усилват, учени от Оксфордския университет разгласиха резултатите от най-мащабното изследване за рисковете от фрактури при хора с разнообразни хранителни привички.
 Снимка 506696

В проучването вземат участие близо 55 хиляди британци. Участниците с разграничени на четири групи - хора, които ядат месо, хора, които ядат риба (пескатарианци), вегетарианци (без месо и риба, само че с яйца и млечни продукти) и вегани (никакви скотски продукти). Те са помолени да отговорят на въпроси, свързани с диетата, социално-демографските характерности, метода на живот и здравната история.

Изводите на учените са, че веганите и вегетарианците може да са изложени на по-висок риск от фрактури на костите, написа.
 Снимка 506697

Счупванията в зряла и в по-напреднала възраст са постоянно срещани, само че изследвания демонстрират, че хората, които се лишават от месо, имат по-ниска костна минерална компактност. Фактори като невисок показател на телесна маса, слаба физическа интензивност и несъответстващ банкет на калций и протеини могат да създадат костите още по-податливи на фрактури.
 Ариана Гранде, Майли Сайръс, Бионсе и за какво има доста повече вегани дами
Защо множеството вегани са дами

Любопитно изследване

В съпоставяне с хората, които ядат месо, веганите, които имат по-нисък банкет на калций и протеини, имат и 43% по-висок риск от костни фрактури на всички места по тялото. А при вегетарианците и пескатарианците е по-висок рискът от фрактури на тазобедрената става спрямо този при месоядните.

Резултатите от проучването са оповестени в списание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР