Не знаех, че хората с увреждания готвят нови протести, но

...
Не знаех, че хората с увреждания готвят нови протести, но
Коментари Харесай

Как можем да върнем младите кадри у нас?

Не знаех, че хората с увреждания готвят нови митинги, само че дано да чуем какви са съответните им претенции, защото работата с тях постоянно е била предпочитана за нашето министерство. Винаги сме били и ще бъдем отворени за разговор с тях и се надяваме в последна сметка да няма нови митинги. Това съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова в утринния блок на Българска национална телевизия.

,,За хората с увреждания бе основана това обществена услуга, която се споделя Патронажна грижа. Всички, които са самотни и имат потребност от здравна грижа, освен от персонален помощник, ще бъдат посещавани от здравно лице до 2 часа дневно. Всяка една община може да кандидатства по тази нова обществена услуга, като за задачата би трябвало да събере целева група от най-малко 50 души. Стойността на този план е малко над един милион лв. и тя би могла да обхване към 15 000 индивида у нас``, изясни Русинова.

,,Държавата, министерството и обществото ни изискуем доста на хората с увреждания и в тази връзка знаете, че бяха признати редица консенсусти и качествени закони. Нашите упоритости са да създадем обективна система за всички``, означи тя.

Относно неналичието на работна ръка у нас Зорница Русинова акцентира, че оправянето с този проблем е една от водещите политики на страната.

,,С идния кариерен конгрес, който ще организираме в Мюнхен, желаеме да покажем какъв брой привлекателно е да се работи в България. Средната работна заплата в София е към 1600 лв.. Целта на този конгрес в Германия е да обхване младежите, които демонстрират интерес да получат повече информация за това какво прави страната за тяхното привличане``, уточни заместник-министрът и добави, че измежду младите българи към този момент има сериозен %, които желаят да се завърнат в България.

,,IT бранша е един от най-динамичните у нас, също така имаме и най-бързия ритъм по растеж на доходите``, добави в умозаключение Русинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР