не засяга Егейско море, обяви Турция по повод решението на

...
не засяга Егейско море, обяви Турция по повод решението на
Коментари Харесай

Турция: Разширяването на гръцките териториални води не засяга Егейско море

не визира Егейско море, разгласи Турция във връзка решението на гръцкия парламент нощес да усили териториалните си води на запад от 6 на 12 морски благи, съобщи БНР.
„ Разширяването на териториалните води от Гърция в Йонийско море на 12 морски благи се простира до южната част на полуостров Пелопонес и не визира по никакъв метод Егейско море “, сподели представителят на външното министерство на Турция Хами Аксой, представен от Анадолската организация.
 Гръцки риболовци се оплакват от тормоз в Егейско море Гръцки риболовци се оплакват от тормоз в Егейско море
Рибари настояват, че в гръцките териториалните води в северните елементи на Егейско море непрекъснато навлизат извършители - турски риболовни ло...
Международната общественост се притесняваше това решение да не се употребява от Гърция и тя да разшири териториалните си води след това и към Егейско море, където е границата по вода с Турция.
Говорителят на турското Министерство на външните работи акцентира, че Анкара има жизненоважни права и ползи в, където по думите му преобладават „ специфични географски условия “.
„ Турската позиция, че териториалните води в Егейско море не трябва да бъдат едностранно разширявани по метод, който лимитира свободата на корабоплаване, както и достъпа до намерено море на Турция или трети страни е добре прочут на всички страни “, акцентира Аксой, добавяйки, че тази позиция на Анкара остава непроменена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР