Не, заради намерените нови машини за гласуване не може да

...
Не, заради намерените нови машини за гласуване не може да
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Вотът с машини не може да бъде манипулиран, както твърдят Борисов и Нинова

Не, поради откритите нови машини за гласоподаване не може да бъде манипулиран вотът по метода, по който го показват Бойко Борисов и Корнелия Нинова, сподели в, лидер на листата на „ Демократична България “ в Пазарджик и специалист по избирателен развой.

„ Има задоволително гаранции за това, че такива апокалиптични сюжети, каквито те развиват няма по какъв начин да се случат. Впрочем отношението на ГЕРБ към машините, а в този момент и на Българска социалистическа партия, което е напълно сходно, ние го наблюдавахме и при предходните избори. Знаете дочи, че ГЕРБ бяха подали тъжба в Конситуционния съд против. В последна сметка машинното гласоподаване се организира. Резултатите бяха регистрирани и се одобриха от всички политически партии. И през днешния ден още веднъж в презизборната тактика се включва всяването на боязън, свалянето на изборната интензивност по този метод. Искам да уверя нашите фенове, че гласуването ще мине обикновено, всички дано да гласоподават умерено и в последна сметка ще имаме изборния резултат подобен, какъвто жителите го създадат, а не подобен, какъвто фантастичните флашки на Бойко Борисов и страховете на Корнелия Нинова се пробват да основат в гласоподавателите. В двайсет и първи век сме, има задоволително гаранции, следим доста от близко процеса, тъй че умерено гласувайте с машините и бъдете дейни “.
 Рашков: До момента няма данни с импортираните от Сиела Норма машини за гласоподаване да се приготвя изборна машинация Рашков: До момента няма данни с импортираните от " Сиела Норма " машини за гласоподаване да се приготвя изборна машинация
До сегашния миг няма данни с импортираните от " Сиела Норма " машини за гласоподаване да се приготвя изборна машинация. Въпросът е да не се примес...

По мотив извоюваното във Върховен административен съд дело против броенето на всички разписки от машинния избор и все пак настояването на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за цялостно преброяване във всички секции, Антоанета Цонева сподели:

„ Едно и също държание имат и техните комисари в Централната изборна комисия (ЦИК). Заедно си подават топката, в това число когато ставаше въпрос и за нашата регистрация с електронен автограф в Стара Загора, дело, което спечелихме. Всъщност ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в ЦИК са охранители на предишното. Всякакви нововъведения, всевъзможни софтуерни удобства те ги нападат фронтално. Вижте, за тях е доста значимо да има хартия в процеса, тъй като единствено по този начин се усещат сигурни, че могат да управляват освен, а и да манипулират резултатите. Знаете за стотиците хиляди неточности човешки и освен, които се позволяват при броенето на хартия. Нагледали сме се на това безпределно доста. Едно такова искане на процедура да преповториш, да дублираш машинния избор с хартия обезмисля тотално машинното гласоподаване, което към този момент е въведено във всички секции в България с над 300 гласоподаватели, хората са дали своят вот, познават го и в един миг решаваш, че още веднъж хартията е водещата технология. Това е фронтална офанзива въобще против машинното гласоподаване като цяло. Да, има партии, които се тормозят от машинното гласоподаване, тъй като не поставят задоволително старания да образоват своите гласоподаватели по какъв начин да работят с машини.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР