Не забравяйте, че дори да промениш един единствен човешки живот

...
Не забравяйте, че дори да промениш един единствен човешки живот
Коментари Харесай

С промяната на един човешки живот - променяш света

" Не забравяйте, че даже да промениш един единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света " .

Така президентът Румен Радев се обърна към наградените доброволци на публична гала в президентството по връчването на годишните награди в състезанието " Най-добра доброволческа самодейност " за 2019 година

Конкурсът се провежда за девета поредна година от Фондация " Лале " и Националния алианс за работа с доброволци. В рамките на тазгодишното издание бяха номинирани 49 доброволчески начинания от цялата страна.

По думите му едно общество е мощно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че би трябвало да прави по този начин, че всички към него да се усещат по-добре.

Връчването на премиите на " Най-добра доброволческа самодейност " 2019 година е същински празник за хората с положителни, с огромни сърца. " Аз откровено имам вяра, че такива в България има доста и вашето наличие тук през днешния ден го потвърждава ", обърна се президентът Радев към доброволците.

Той посочи, че най-голямата премия - това е удовлетворението, че сте подали ръка на хора в потребност. Усмивките, които получавате за това, че сгрявате нечий дом и удовлетворението от това, че сте посочили на хора нови хоризонти и нови благоприятни условия.

Румен Радев благодари на уредниците, на Националния алианс за работа с доброволци и на Фондация " Лале " за ежедневните старания да вършат по този начин, че повече българи да припознават доброволчеството като своя лична самодейност.

" Аз съм изключително обнадежден, че от ден на ден младежи, от ден на ден младежи се притеглят в тези начинания, а това значи, че вие ни давате убеденост, че бъдещето на България е в ръцете на почтени, положителни, човеколюбиви, инициативни и въодушевени хор а ", приключи президентът.

На формалната гала в президентството бяха връчени три награди в самодейността " Най-добра доброволческа самодейност " 2019 година:
" Менторска стратегия " Розови очила " към Социалната чайна във Варна. Доброволческата самодейност цели да поддържа младежи, растящи в обществени институции или нездравословна фамилна среда. Проектът обезпечава на младежите поддръжка за личностно и професионално развиване. Инициативата " Мулти култи градска градина " по отношение на напъните им за обществената интеграция на бежанци и мигранти. Проектът е на " Мулти култи колектив " взаимно със Столична община и цели основаване на условия за среща сред чужденци и българи, които работят по общ план в неофициална среда. Отличие получи и младежката менторска стратегия на " Experian България ". В плана ментори - доброволци поддържат младежи в риск и без фамилии, настанени в Наблюдавани жилища, по пътя им към независим живот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР