Не за пръв път тя печели три титли от едно

...
Не за пръв път тя печели три титли от едно
Коментари Харесай

Калина Бояджиева, която изкачи световния връх в кикбокса три пъти в един ден

Не за пръв път тя печели три трофеи от едно и също състезание. Вече мечтае и за олимпийското злато. Тройната международна шампионка по кикбокс при кадетите Калина Бояджиева е човек на деня на Свободна Европа.

Макар да е едвам на 16 години, тя към този момент е привикнала да се връща с повече от един златен орден от огромни интернационалните надпревари. Последното ѝ присъединяване не е изключение.

На Световното състезание по кикбокс за кадети преди дни в Йезоло , Италия, Калина Бояджиева взе най-вече трофеи от българските състезатели. Тя стана стана международна шампионка в три стила на настилката татами при девойките старша възраст в категория над 70 кг., като беше част и от българския тим до 18 години, който завоюва отборната купа.

Успехите на Бояджиева затвърдиха рекордното показване на България на международно състезание. Младите български кикбоксьори оглавиха крайното отборно нареждане в конкуренцията с 28 златни, 22 сребърни и 19 бронзови медали.

Калина записва сходно персонално показване и на Европейското състезание до 15 години през 2021 година в Будва , Черна гора, когато още веднъж завоюва три трофеи.

" Силно се надявах тази година да повторя достижението си от Европейското състезание през предходната година, когато още веднъж завоювах три трофеи. Успях даже да го надскоча с самостоятелната си премия. Беше съвършено показване ", споделя тя пред Българска национална телевизия.

Нейните 186 см., разтегливостта и внезапните ѝ удари, които по думите на единия ѝ треньор Иво Деспотов " стъписват съперниците за момент ", са измежду най-важните ѝ козове.

Той разказва пред бТВ Бояджиева като " буйно детенце със заплашителен дебелоглав ", с което в началото доста мъчно са се сработили. Другият ѝ треньор Стефан Костадинов я дефинира като сигурна в себе си състезателка с доста постоянна душeвност.

За пръв път тя пробва кикбокс на първия си образователен ден и от този момент не е серпантина. " Всеки един миг, който можех да изпитам в залата, беше доста прелестен и взех решение, че това е моята фантазия ", споделя тя пред Нова телевизия.

Освен кикбокс, Калина тренира и волейбол в клуб " Левски " , където височината ѝ е от не по-малко значение. По думите ѝ двата спорта си наподобяват по потребността от бърза реакция – без значение дали към топката, или по отношение на дейностите на съперника.

Бояджиева мечтае да стане олимпийска шампионка по кикбокс, което стана допустимо през в края на 2020 година Тогава стана ясно, че Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO към този момент публично в част от Европейското Олимпийско семейство и е позволена до Европейските игри през 2023 година

Освен това Калина се стреми към това да стана част от женския народен тим по волейбол.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР