Не ясно кой ще е победителят от президентския вот. Това

...
Не ясно кой ще е победителят от президентския вот. Това
Коментари Харесай

Първанов за президентските избори: Дебатът ще определи победителя

Не ясно кой ще е спечелилият от президентския избор. Това сподели президентът на България в интервала 2002-2012 година и създател на партия " АБВ " Георги Първанов.

Относно наклонността, че главните претенденти са издигнати не от партии, а от инициативни комитети, Първанов сподели:

„ Изпробвал съм и двата разновидността. Бил съм и партиен претендент, и на предприемчив комитет. Зависи от съответния миг. Не е неточност и не е обидно към партиите, в случай че претендентът се яви с един влиятелен предприемчив комитет. При състояние, че зад претендента и инициативния комитет застанат и съществени партии.

Според него по-важно е по какъв начин ще премине самата предизборна акция, а какъв спор ще има: „ В полемиките ще забележим кой какъв брой коства. Там ще предопределим нашия избор. Не бих споделил, че е ясно кой е спечелилият “.

Първанов направи коментара си по време на V Международен енергиен конгрес на тематика: „ Енергийната сигурност на България – нуклеарна сила и газ? “, проведен от " АБВ ". Ако България не се беше отказала от АЕЦ „ Белене “, в този момент обстановката с цените в енергетиката у нас можеше да е напълно друга. Около това се сплотиха енергийни специалисти по време на конференцията.

Ако страната се заеме с построяването на втора атомна централа, в случай, че два реактора към този момент от години отлежават в хангари, то новата мощ може да бъде приключена до 2029 година, считат още специалисти.

Според тях е нужно държавното управление да предприеме ограничения, с цел да избави и бизнесите и потребителите, директно наранени от високите цени и на газа и на електрическата енергия.

„ Не съм енергетик, малко съм се докоснал и съм оказал помощ в енергийната дипломация в един значим миг за България. Участвал съм в безчет сходни полемики. Пет са единствено на " АБВ " несъмнено, в това време в Народното събрание, в други конгреси. Ако някой, който се занимава с просвета, направи една равносметка и тегли чертата какъв е резултатът от нашите полемики, ще би трябвало да признаем, че той е най-малък и клони към нулата. Не тъй като тук не се чуват положителни, мощни и работещи хрумвания, в противен случай “, сподели Първанов, представен от „ Фокус “.

Според Първанов проектите на страната в областта на нуклеарната енергетика са мощно политизирани. „ Руският реактор в „ Белене “, когато отиде в „ Козлодуй “, няма да стане по-малко съветски, само че натискът е стратегико-психологически и стопански “, добави Георги Първанов.

По думите му отсъства политическа отговорност: „ Ако погледнем обратно във времето – едни и съши са хората, които закриват планове на „ Белене “ и в това време откриват “.

Първанов предложи да бъде изработен синтезиран вид с съответни предложение и част от позициите, показани на Форума, и да бъдат предоставени на президента и на министър-председателя.

„ Служебно или не, държавното управление би трябвало да възвърне работата по плановете, а не да чакаме да се случи някакво чуди. Няма такова, единствено губим движение. Знаете какъв брой коства загубата на движение в енергийната дипломация “, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР