Не вярваме на новата бухалка на министър Шишков - ДНСК,

...
Не вярваме на новата бухалка на министър Шишков - ДНСК,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС иска проверка на пътища, разплатени от министър Иван Шишков

Не имаме вяра на новата " бухалка " на министър Шишков - ДНСК, обявиха от ГЕРБ на брифинг в Народното събрание

ГЕРБ-СДС желае инспекция на ремонтирани пътища от две години насам и разплатени последните месеци от служебния районен министър Иван Шишков. Това оповестиха на брифинг в Народното събрание депутатите Николай Нанков и Росица Кирова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тъй като не имаме вяра на обективните преценки, инспекции, осъществявани от Агенция " Пътна инфраструктура " и новата " бухалка " на служебната власт, особено на министър Шишков - ДНСК, още предходната седмица сме внесли искане да бъдат тествани поправки на пътища, възлагани или изпълнявани през последните две години, и разплатени последните няколко месеца от служебния районен министър, изясни Нанков. Проверката и съответните експертизи, разбори да бъдат осъществени от две самостоятелни упълномощени лаборатории - българска и немска, упорстват от ГЕРБ-СДС. Нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата " главен ремонт ", само че са възлагани от Шишков и от постоянния кабинет " Петков " като настоящи поправки и поддръжка, посочи Николай Нанков.

Росица Кирова уточни, че, съгласно тях, инспекциите, които се правят от Министерство на регионалното развитие, се разпореждат субективно. Не имаме вяра освен на преценката на министър Шишков, а и на това, че желае да бъде открито какво се случва със градежите, заради което сме внесли предложение за инспекции на обекти, възлагани и изпълнявани през последните две години, да проконтролираме тяхното качество, посочи тя.

Подобно искане ГЕРБ-СДС ще внесат в ДНСК и в Столичния инспекторат - да бъдат тествани обекти за последните 10 години в регион " Триадица " в София. Как се правят електрозахранванията на преместваеми обекти, павилиони, будки, светофари, разгласи още Николай Нанков. Пътищата, които ще бъдат проверявани, са малцина и са разказани в детайли, посочи депутатът. Проверката не била персонална офанзива против служебния районен министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР