Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага

...
Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага
Коментари Харесай

`Илияна Йотова: Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага 24 май за национален празник

„ Не имам вяра в искреността на причините, с които се предлага 24 май да стане народен празник “, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в предаване по Нова телевизия. Това е венецът на безспорните дати, само че към момента сме единствената страна в Европейския съюз без културен институт, с цел да може да влияем с кирилицата, която носим, означи тя. 

Илияна Йотова разяснява концепциите за промени в Конституцията, предложени по-рано денем от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, като означи, че в новите оферти няма вест, с изключение на препоръчаната смяната на датата на националния празник и предлагането за служебните кабинети. 

„ Докато ги слушах, си дадох сметка, че някъде съм чувала сходни оферти и мнения “, сподели вицепрезидентът. Това по думите ѝ е планът на „ Правосъдие за всеки “, препоръчан преди седем години. Според нея методът, когато се оферират промени в Конституцията, би трябвало да бъде по-сериозен. Илияна Йотова прикани за съществено публично разискване и да се чуе думата на същинските специалисти и конституционалисти. Промяната в един текст води до смяна в доста други текстове, означи тя. 

Вицепрезидентът съобщи, че не е във война с ръководството на страната, само че означи, че това е акция на „ сглобката “ против президента. Според Илияна Йотова Движение за права и свободи ръководи наред с ПП–ДБ и ГЕРБ и е редно да влезе обикновено в една коалиция, а не да е просто в поддържаща роля. 

Илияна Йотова заяви още, че подготвя писмо, което ще изпрати до Съвета на Европа по случая с децата от Република Северна Македония, посетили България. За всеки сходен случай ще бъде изпращан сигнал там, където би трябвало в европейските институции, съобщи вицепрезидентът. В него тя ще уточни какъв брой неща се нарушават от общата харта за правата на индивида, за правата на децата, по какъв начин се злоупотребя с децата за съмнителни политически цели. Тези деца не пристигнаха да се срещнат единствено с българските институции, пристигнаха, дружно с българските деца, да рисуват за мир, за съгласие, за добросъседство – това, което би трябвало да е в основата на нашите връзки, сподели Йотова. 

България няма да направи втората интернационална конференция междуправителствена, с която би трябвало до стартират договарянията за Република Северна Македония, още не сме видели и текста за смяна в Конституцията, да не приказваме, че не знаем и каква ще бъде неговата орис, съобщи вицепрезидентът. Искаме да забележим по какъв начин Република Северна Македония ще подреди своите цели, тъй че да отбрани от своя страна подписаните към този момент документи – протоколите и контракта за добросъседство, уточни тя. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР