Не вярвам санкциите по „Магнитски“ да се отразят на изборните

...
Не вярвам санкциите по „Магнитски“ да се отразят на изборните
Коментари Харесай

Кънев: Персоната на Борисов е страшен воденичен камък за българската политика, той го знае

Не имам вяра глобите по „ Магнитски “ да се отразят на изборните резултати. Хората, които гласоподават за ГЕРБ, доста добре знаят, че това е корумпирана партия. Те правят оценка други свои законни ползи като мотив и причина да поддържат ГЕРБ.

Това съобщи в изявление за Novini.bg. евродепутатът Радан Кънев.

" Това, че Българска социалистическа партия е корумпирана не е вест най-малко от 100 години насам. Там има разпад на електоралното тяло и процесът е напълно друг. Стабилният фактор в българската политика, който ни държи обратно, е ГЕРБ. Дори не ГЕРБ, а водачът на партията. Персоната на господин Борисов е заплашителен воденичен камък за българската политика. Той го знае, съпартийците му го знаят. Очевидно е, че финансовите управляващи на Съединени американски щати също го знаят, с цел да посочат дясната му ръка и да дадат явен знак, че в случай че няма отрезвяване и вразумяване, ще би трябвало да се премине от ампутация към декапитация ", добави той.

Кънев счита, " че в случай че оставим корупционното тресавище зад тила си, имаме доста огромни шансове като общество ".

По думите му, взаимното явяване на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " на изборите на 2 април е " значимото ново събитие " и " доста основна смяна на политическия пейзаж ".

" Това обединяване е доста естествено и много закъсняло. Много медии и елементарни жители подценяват неговото значение и значимост. Винаги съм се борел за сходно огромно обединяване в реформаторското, демократичното пространство. Смятам, че то има капацитета, шанса и вярата да донесе забележителна смяна на 2 април и до разчупване на факторите, които доведоха политическата рецесия. Една безапелационна победа на „ Продължаваме промяната “ и " Демократична България " със забележителна разлика пред втория, който и да е той, може най-накрая да отвори вратата за сформиране на държавно управление, основаване на болшинство и да отвори малко вратата към бъдещето в българската политика, тъй като ние стоим заровени на едно място, до момента в който Европа и светът се движат с голяма скорост в посока, в която ние даже не можем да тръгнем ", разяснява евродепутатът и посъветва сътрудниците си да водят позитивна предизборна акция.

" Недъзите на нашата политическа система ги познаваме доста добре, не е належащо да ги повтаряме. Тази коалиция дава късмет за излизане от политическата рецесия и изправяне на тези недъзи. Тя ще предложи обръщение, насочено към опциите, възможностите пред стопанската система, опцията фактически да използваме еврозоната и Шенген, с цел да се превърнем в водачи в някои стопански браншове в границите на Европейски Съюз ", счита Радан Кънев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР