Не вярвам на българската социология. Искам да видя независимо социологическо

...
Не вярвам на българската социология. Искам да видя независимо социологическо
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Има такъв народ няма да подкрепи партиите на статуквото за правителство

Не имам вяра на българската социология. Искам да видя без значение социологическо изследване на организация, която не е българска. Партиите на статуквото, които сега са в Народното събрание, няма да получат поддръжка от " ИТН " за сформиране на кабинет след парламентарните избори, съобщи пред LIBERTA.BG заместник-председателят на Политическа партия " ИТН " Тошко Йорданов. Той е безапелационен, че по никакъв мотив, с или без Борисов в ГЕРБ, " ИТН " няма да влиза в колаборации с тях и да оказва поддръжка на ГЕРБ за сформиране на държавно управление в идващия парламент.

Ето какво още показа пред LIBERTA.BG Тошко Йорданов:

- Г-н Йорданов, ще бъда къс с въпросите си, само че би трябвало да дадем отговори на публичните упования и терзания. Възможна ли е коалиция или поддръжка от страна на Политическа партия " ИТН " с/за ГЕРБ за сформиране на държавно управление след идните парламентарни избори - с или без Бойко Борисов в партията?

- Не! Категорично. Това е парадокс! Освен това и Слави Трифонов го съобщи към този момент няколко пъти. Тази позиция на " ИТН " е ясна от дълго време. Партиите на статуквото, които сега са в Народното събрание, няма да получат поддръжка от " ИТН " за сформиране на кабинет.

- Ще работи ли в новия парламент " ИТН " с " Демократична България " и Изправи се.бг/Отровното трио и жителите за промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт, в частта засягаща Прокуратурата и по-точно фигурата на основния прокурор?

- Това е комплициран въпрос по няколко аргументи. Първо, не е ясно кои партии и обединения ще влязат в идващото национално заседание и с каква тежест ще бъдат вътре те. Към този миг не е известно дали ще имаме опция за взаимно ръководство с политическите сили, които изредихте, както и дали те ще имат предпочитание за работа с нас и дали въобще ще реализираме обща платформа на ръководство, върху която да стипим. Така че, това са въпроси, които би трябвало да се зададат напред във времето.
Във връзка с измененията в Съдебната власт - естествено, че такива би трябвало да има. Не може по този метод основният прокурор на Република България да бъде безусловно безотговорен. А що се отнася до детайлите по нужните промени и допълнения в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт, към " ИТН " работи екип от адвокати, който изготвя нашата стратегия в тази посока. Въпросът е от тяхната компетентност, работи се по него и ще имаме наше решение. Важно е какво ще се случи на изборите и по какъв начин ще успеем да се конфигурираме и дали въобще ще успеем.

- Преди дни " Алфа Рисърч " излезе с проучване, което показва шест партии, които влизат в бъдещия парламент - Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН ", " Демократична България ", Изправи се.бг/ Отровното трио и жителите.

- Не имам вяра на българската социология. Искам да видя без значение социологическо изследване на организация, която не е българска.
Много е значимо какво ще се случи в изборния ден, отново наблягам. Ако хората излязат и гласоподават всеобщо, тогава може, по отношение на резултатите, да се водят практични диалози. Другото е гадаене - дали ще е на кафе, на фасул и на социология - все тая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР