Не вярвам много в дебатите. Някои хора дебатират, а останалите

...
Не вярвам много в дебатите. Някои хора дебатират, а останалите
Коментари Харесай

Даниел Санду: Докато едни дебатират, останалите действат

" Не имам вяра доста в дебатите. Някои хора дебатират, а останалите работят. Докато множеството румънци търсят нравствен мир в църквата, до момента в който тя продължава да е институцията с най-голямо доверие в страната, до момента в който парцелите на църквата не престават да се усилват, нещата няма да се трансформират. Православната черква възнамерява всичко в дълготраен проект, доста по-дълъг от човешкия живот, и минимално се интересува от хората, които живеят в този момент. Въпреки това филмът ми не сочи с пръст църквата. Просто предлага една „ разходка " измежду хората, които възпитават бъдещите си прислужници. "
Това споделя румънският режисьор Даниел Санду.
Филмът му " На крачка зад Серафима " е в селекцията на тазгодишния София филм фест.
" Бях студент в семинарията, видях го със личните си очи и участвах в него. По-късно, когато продължих нататък и завърших с тази част от живота си взех решение, че това е една страхотна тематика за филм ", сподели за Actualno.com Санду за процеса на корупция, който е описал в творбата си.
По думите му специалност на свещенника и на режисьора си наподобяват, тъй като и двамата са разказвачи на истории:
" Мисията на свещенника е да свърже вярващите с Бог,мисията на режисьора е да споделя забавни истории. Ако се върнем на Библията Исус е един от най-хубавите разказвачи на истории. "
Според неговите наблюдения хората стачкуват против политиците, само че не и против църквата:
" Например в Букурещ църквата построява голяма катедрала. В същото време няколко души стачкуват против построяването на голяма финансова постройка. Но до момента в който хората стачкуват и пречат на посторяването на постройката, катедралата пораства и е приключена и на никой не му пука. "
Санду напомни, че битката за монопол над Земята сред християните и мюсюлманите датира от хиляди години:
" Разбирам страховете на хората да пуснат хора с друга вяра, само че в това време християните също внасят разлики, като да вземем за пример някои търговски марки в мюсюлманските страни. Така че би трябвало да са готови, че и другите ще желаят да пренесат своите полезности. Т.е. аз в случай че желая да отида в Саудитска Арабия бих желал да остана християнин. "
Изпълнителят на основната роля в " На крачка зад Серафима " е 20-годишният Стефан Янчу.
Още от малко дете той взе участие в ТВ реклами, само че за първи път осъзнава какво значи да надградиш един персонаж точно с присъединяване си във кино лентата на Санду.
" Румъния няма доста добра известност по отношение на корупцията, тъй че аз пребивавам в тази среда, опознавам я, постаравам се да вземам участие интензивно вземам участие митинги, разбирам, че е значимо да опознаваш средата си. Ние младите, би трябвало да се борим и да действаме против корупцията. Имаме доста време пред себе си, само че истината е, че би трябвало да действаме в този момент! , " безапелационен е младият артист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР