Не вярвам, че има такъв идиот в държавата, който да

...
Не вярвам, че има такъв идиот в държавата, който да
Коментари Харесай

Борисов: Не вярвам, че има такъв идиот, който мисли, че стоплям отношенията с БСП

Не имам вяра, че има подобен глупак в страната, който да си намерения, че съм тук, за стопляне на връзките с Георги Гергов и Българска социалистическа партия.
Това сподели пред публицисти в Пловдив министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали визитата му на откриването на Международния механически панаир има политически темперамент и дали това може да бъде тълкувано като знак за стопляне на връзките с Георги Гергов и Българска социалистическа партия.
Гергов посрещна премиера още на входа и двамата си подадоха ръце с необятни усмивки.
" Тук сме да открием Пловдивския панаир, който е толкоз обичаен, от толкоз години се прави. Тук има голяма бройка на български компании, на нововъведения от целия свят, търгува се тук. Наслушах се на такива нелепости. Ще е неуместно, няма да е европейско в случай че щете, да дойда в панаира и да кажа " Гергов да не е до мен " или " Да не идва на откриването ", акцентира министър-председателят.
Заради абсурда " ЦУМ-гейт " (частната среща на основния прокурор с предприемача Сашо Дончев-б.р.) Гергов се размина с преференциална договорка с община Пловдив.
По този мотив Борисов разяснява: " Аз не съм го давал пловдивския панаир, доста преди мен е платен той. Така че господин Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност ".
" Никога не съм приказвал с Георги Гергов за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Нито те са желали, нито ние. Обсъждали сме само социалистите да излъчат ръководител на Народното събрание. Моята партия беше срещу, тъй като шефът на националното заседание дефинира дневния ред. Преговаряли сме ясно и обществено ", сподели Борисов, връщайки се на събитията отпреди няколко месеца с изгонването на Гергов от управлението на Българска социалистическа партия и изказванията на негови съпартийци, в това число водачът на партията Корнелия Нинова, че е работил за коалиция с ГЕРБ.
" Щеше да е умерено и добре всички в тези шест месеца да сме по-задружни, и по тази причина го предложихме. Отидохме и преговаряхме ясно и обществено ", съобщи министър председателят.
Самият Гергов, неразделно нахилен до Борисов, даде висока оценка на 73-ия Технически панаир.
" Това е огледалото на страната. Никой не може да каже противоположното - би трябвало да си песимист или тапигьоз, с цел да отречеш, че в България има прогрес ", разяснява Гергов.
Премиерът изцяло се съгласи, съобщавайки, че тази година ангажираните площи на панаира били с 30% повече и в него взимат присъединяване над 600 компании от общо 40 страни.
По думите му това е " индикатор за икономическата, финансовата и политическата непоклатимост ".
" Аз не съм го давал Пловдивския панаир, доста преди мен е платен той. Така че господин Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност ", добави Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР