Не вярвам, че има риск болниците да връщат пациенти и

...
Не вярвам, че има риск болниците да връщат пациенти и
Коментари Харесай

Как болниците ще плащат високите си сметки за ток

Не имам вяра, че има риск лечебните заведения да връщат пациенти и да затворят порти, тъй като главната ни роля е да се грижим за пациентите и те да бъдат лекувани. Много е мъчно, когато управленията на лечебните заведения са сложени пред тежкото решение кое да бъде техен приоритет, тъй като в разходната част те си заплащат безусловно всичко. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ някогашният здравен министър Таня Андреева. В момента лечебните заведения работят със мощно понижен финансов запас, една от тях е, че Здравната каса понижи техните бюджети фрапантно, както и че медикаментите и изделията внезапно качиха цените си, добави той.



Зам.-директорът по лечебната част в УМБАЛ „ Лозенец “ доктор Светлин Сталянов съобщи, че ситуацията в лечебното заведение не е доста по-различно от това в останалите лечебни заведения. Пациент, който се нуждае от хоспитализация не е върнат. Към момента болница „ Лозенец “ няма неплатени сметки, добави той.

Когато приказваме за цените в опазването на здравето и преди рецесията те изостават с над четири пъти от другите цени в стопанската система. Вследствие на рецесията и инфлационната серпантина, в която се намираме, това в допълнение основава преса, която се вижда както в покачването на цените на тока, по този начин и в потребността на повишение на заплатите. Тези лекари би трябвало да хранят фамилиите си, съобщи здравният специалист Аркади Шарков. По думите му най-чистият механизъм за подкрепяне на лечебните заведения е да се " преизчислят клиничните пътеки на база на активност, тъй като част от лечебните заведения в тази рецесия са понижили активността си, тъй като хората ги е боязън да отидат на доктор, по този начин и плановият банкет бе спрян, което наруши главния им приходоизточник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР