Не вярвам БСП да напусне коалицията, обяви премиерът Кирил Петков

...
Не вярвам БСП да напусне коалицията, обяви премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не вярвам БСП да напусне коалицията


Не имам вяра Българска социалистическа партия да напусне обединението, разгласи министър председателят Кирил Петков по време на брифинг в Букурещ. Въпреки многото различия, обединението продължава да работи и дава положителни резултати, добави Петков.

Той препотвърди позицията на „ Продължаваме промяната”, че групата ще гласоподава „ за” даване на военно-техническа помощ за Украйна

В навечерието на изключителното съвещание на Народното събрание, което ще е на 4 май, Българска социалистическа партия разгласи безапелационната си позиция против военната помощ за Украйна бъде гласувана.

„ Правителството реши ли да се изнася оръжие и муниции, Българска социалистическа партия ще напусне обединението. Отново удостоверявам – един патрон не е изнесен за Украйна. Стигне ли се до решение на Министерски съвет за оръжие – напущаме “, съобщи Нинова.

„ Продължаваме промяната “ оповестиха, че чакат коментар от изпълнителната власт. Има Такъв Народ и Демократична България, които са „ за “ военната помощ, през днешния ден се въздържаха позиция
А Нинова добави, че макар позицията на Българска социалистическа партия, предварителни избори към този момент не се задават.

Така считат и юристите – по конституция би трябвало да се направи опит за втори кабинет в границите на този парламент. Държавният глава би трябвало да разпореди сформиране на държавно управление на претендент, излъчен от най-голямата политическа мощ, т.е. – Политическа партия.

За да има оставка на държавното управление, би трябвало да има или избор на съмнение, или самият министър ръководител да подаде оставка.

Ако има единствено промяна на министри, то рокадите в кабинета се гласоподават с нормално болшинство. Нинова и министрите на Българска социалистическа партия могат да бъдат заменени единствено с 61 гласа „ за “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР