Не всяка жена може да се похвали с буйна и

...
Не всяка жена може да се похвали с буйна и
Коментари Харесай

Ще се радвате на перфектна коса с тези 8 ефективни съвета

Не всяка жена може да се похвали с буйна и гъста коса. За мнозина това е единствено фантазия. Причината за тънките и нищожни косми може да бъде както наследствеността, по този начин и външни и вътрешни неподходящи фактори. Независимо от това, което е предизвикало казуса, на някои коси към момента може да се помогне.

Правилното хранене

Много проблеми, свързани с избрани болести, се вземат решение благодарение на вярното хранене. Диетата би трябвало да включва храни, богати на витамини, микро и макроелементи. Например морски блага, яйца, авокадо, сладки картофи, ядки, домати. Не забравяйте да консумирате най-малко 1,5 литра пречистена вода. Необходимо е също по този начин да се каже „ не “ на нездравословна храна (пържена, мазна, прекомерно пикантна, сладка газирана вода).

Подходящи артикули за грижа за косата

Можете да употребявате шампоани и балсами за размер, които да ви оказват помощ да съживите тънките си къдрици. Изборът на козметика е чисто самостоятелен въпрос, необходим е асортимент за избран вид коса.

Лечение на скалпа

Когато се занимавате с отнасяне на косата, не забравяйте за крените, които се намират на скалпа. Честото измиване унищожава защитния пласт на кожата и отслабва косата. Трихологът може да дефинира структурата на кожата, като направи избран разбор.

Въздържайте се от сешоари и изправяне

Високите температури имат унищожителен резултат върху косата, което я прави по-тънка. Необходимо е или изцяло да изоставите „ горещата “ стилизираща техника, или да употребявате режим с поток на студен въздух. Можете също по този начин да научите модерни способи за стилизиране на косата без сешоар. Наложително е да предпазите косата си от нездравословното влияние на слънчевата светлина. Лятната шапка ще ви помогне в това.

Косата обича честото разресване

Такава приятна процедура е потребна и с това, че масажира по едно и също време скалпа, в този миг мъртвият епидермис се ексфолира и космените фоликули се задействат. Можете да си организирате ароматерапия, като капете малко етерично масло върху гребена. Основното е да изберете верния гребен, който би трябвало да бъде с високо качество, антистатичен и комфортен. Гребена от дърво или силикон работи добре. Но е по-добре да откажете пластмаса и метал.

Подсилващи маски

Коя маска да се употребява, купува или домашна е, е персонален избор на всяка жена. Само посредством пробване може да се разбере кое лекарство е най -подходящо. Алтернативно, маска с яйце. Необходимо е да комбинирате два жълтъка и чаша вода, разбъркайте и разнесете сместа върху косата. Завийте главата си с найлон и след час я изплакнете с топла вода и шампоан.

Биологично дейни добавки

Хранителните добавки са чудесно в допълнение средство за грижа за косата, в случай че не се самолекувате, а ги приемате съгласно напътствията на трихолог. Факт е, че остатъкът от витамини е също толкоз нездравословен, колкото и неналичието им.

Визуално повишен размер

Този способ оказва помощ да се реализира мечтаният резултат. Тънките и редки кичури могат да бъдат образно направени по-обемни благодарение на определена прическа, оцветяване или наблягане, както и благодарение на козметика. Много хора вършат кичурите си по-буйни благодарение на буфант, също с помощта на изкуствени или естествени екстеншъни. Вярно е, че този способ не е подобаващ за всеки ден, а по-скоро за особено събитие.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР