Не всяка фирма ще може да обжалва обществена поръчка. Това

...
Не всяка фирма ще може да обжалва обществена поръчка. Това
Коментари Харесай

По-трудно ще се обжалват обществените поръчки

Не всяка компания ще може да апелира социална поръчка. Това взеха решение депутатите с признати промени в Закона за публичните поръчки.

За да се апелира дадена поръчка към този момент жалбоподателя би трябвало да потвърди, че има директен интерес към нея.

Жалбата няма да стопира незабавно процедурата, а едвам откакто Комисията за защита на конкуренцията образува произвеждане, откакто към този момент е проверила дали е основателна, плануват още написаните промени. За да бъде по-бързо правосъдното произвеждане, известията и призовки ще става и онлайн или по факс.

Вносителите на закопроекта, измежду които е и шефът на правната комисия Даниел Кирилов, се сплотяват към мнението, че има доста случаи на доста закъснение на процедури и възлагане на поръчки, а това поражда подозрения за злоупотреби, съобщи „ 24 часа ”. Промените плануват да се вкара и обвързване за участващите в производството страни да упражнят процесуалните си права добросъвестно. В противоположен случай ще може да се търси отговорност по общия исков ред.

Предложените промени бяха признати на първо четене с 93 гласа „ за ”, 20 депутати гласоподава срещу приемането на закопроекта и 42 народни представители се въздържаха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР