Не всичко в политиката ми харесва, но не трябва и

...
Не всичко в политиката ми харесва, но не трябва и
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Милиардите за изтребителите и стоката трябва да вървят ръка за ръка

Не всичко в политиката ми харесва, само че не би трябвало и всичко да се отхвърля. Не ми харесва аматьорщината в ръководството – най-много в законодателната активност. Там липсва професионализъм. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър председател и някогашен ръководител на Народното събрание проф. Огнян Герджиков.

Юристите в Народното събрание са доста малко, а и политиците доста не обичат да бъдат следени от правото, тъй като не могат да реализират техните си визии, добави той.

Качествените политици у нас не са прекомерно доста и не могат да преобладават. А самият факт, че Народното събрание непрестанно трансформира законите, които основава - самото то си написа оценка слаб. Не може един закон да бъде променян по 3-4 пъти на година. Тези непрекъснати промени дават и неустановеност на бизнес средата. Инвестиоторите не обичат такава неустановеност. Не единствено непознати вложители се въздържат да дойдат, а и наши бягат в чужбина, уточни проф. Герджиков.

Той разяснява и днешната номинация на зам.-главния прокурор Иван Гешев за основен прокурор. Прави ми положително усещане и ми дава вяра единомислещото му издигане от Прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет. Много е значимо хората в кадровия орган единомислещо да го желаят. Това за мен е доста добра вест. Не ми се има вяра 11 души да бъдат натиснати за тази номинация. Не всеки се поддава на натискане, съобщи юристът проф. Герджиков.

По думите му е допустимо при избора на нов основен прокурор да има удари под кръста и задкулисие. Това е по този начин на всички места по света, сподели някогашният длъжностен министър председател, като означи, че се надява изборът да бъде почтен.

Може би най-важното в една страна е да има чувство за правдивост. Това у нас е дефицитна стока, тъй като не можем да си подредим къщичката. Не можем да се обединим и да преследваме задачите си. Дано в вероятност нещата да станат по-добре, уточни проф. Огнян Герджиков.

Имам леки терзания, че договорката за новите изтребители за армията не е чак толкоз преференциална. Предварително заплащане на такава огромна сума като правист не ме прави благополучен. Нормално е да вървят ръка за ръка парите и стоката, съобщи още проф. Герджиков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР