Не всички са почитатели на най-новия инструмент на Microsoft с

...
Не всички са почитатели на най-новия инструмент на Microsoft с
Коментари Харесай

Microsoft добави икона на Copilot в лентата със задачи на Windows 11 – ето как да я скриете

Не всички са фенове на най-новия инструмент на Microsoft с изкуствен интелект

Емил Василев 19:25 | 04.03.2024 13 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 15:26 | 02.03.2024

10 забавни обстоятелството за Мерцедес-Бенц. Сигурно знаете за 5 от тях макс

КосмосЕмил Василев - 10:00 | 01.03.2024

Започва първият в историята опит за изваждане на мъртва ракета от орбитата на Земята

ХардуерЕмил Василев - 8:43 | 04.03.2024

Руските преносими компютри „ СИЛА “ ще се доставят с авансово конфигурираната Оценка за съвместимост Uncom

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Copilot може и да не се е харесал на потребителите на Windows по метода, по който Microsoft би желала. Това обаче не пречи на компанията безусловно „ да навира в лицето “ на нищо неподозиращите си консуматори новата си ИИ-функция.

Компанията към този момент стартира да популяризира обещаната актуализация. Тя ще добави нова икона на Copilot в лентата със задания на Windows, без значение дали го желаете или не.

В обява в блога на компанията изпълнителният вицепрезидент и основен маркетинг шеф за потребителите на Microsoft Юсуф Мехди съобщи, че последната актуализация ще включва нови умения за Copilot и други функционалности, задвижвани от ИИ. Като да вземем за пример инструмент за „ генеративно заличаване “ за приложението „ Снимки “, както и други промени, свързани със сигурността.

Някои от новите функционалности ще бъдат публикувани посредством Windows Update. Други ще бъдат налични като част от нови приложения в Microsoft Store. Компанията също по този начин означи, че множеството от функционалностите ще бъдат задействани по дифолт в опционалното авансово издание от този месец за всички издания на Windows 11 версии 23H2 и 22H2.

От края на този месец потребителите на Windows ще имат достъп до разнообразни принадлежности посредством Copilot. Като образец за новите умения на Copilot компанията показва, че потребителите ще могат да трансформират настройките за икономисване на батерията, като просто напишат „ enable battery saver “ или „ turn off battery saver “. Компанията не изяснява по какъв начин изписването на командата ще бъде по-лесно, в сравнение с влизането в приложението „ Настройки “ и ръчната смяна на настройките за икономисване на батерията с няколко кликвания. Друга нова функционалност, наречена „ Voice Shortcuts “ ще разреши на потребителите да извършват елементарни задания благодарение на къси гласови команди.

Въпреки, че функционалностите с изкуствен интелект може да звучат примамливо за някои, доста консуматори на Windows са смутени от проектите на Microsoft да им „ наложи “ ИИ-асистента и търсят способи да се отърват от разсейващата икона Copilot от работния си плот.

Добрата вест е, че можете да деактивирате бутона Copilot от лентата на дилемите на Windows с няколко елементарни кликвания.

Като начало щракнете върху празна област от лентата на дилемите и изберете „ Настройки на лентата на дилемите “ от менюто. Сега просто изключете превключвателя за „ Copilot (preview) “, посочен в раздела „ Елементи на лентата на дилемите “. Настройката ще бъде автоматизирано запаметена и ще влезе в действие незабавно.

Все още не е прочут метод за деактивиране/деинсталиране на Copilot от Windows 11. За съпоставяне, предходното търсене, основано на Cortana можеше да се деактивира изцяло. Сега остава да забележим дали Microsoft ще се вслуша в отзивите на клиентите и ще предложи такава алтернатива на потребителите в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР