Не всички милиардери са прекарали целия си живот в охолство.

...
Не всички милиардери са прекарали целия си живот в охолство.
Коментари Харесай

Бедняците милиардери: Историите на супербогаташите, тръгнали от нулата

Не всички милиардери са прекарали целия си живот в благоденствие. Всъщност, доста от тях са имали мъчно и оскъдно детство и е трябвало да се трудят интензивно, с цел да реализиран своя триумф. Ето и няколко такива образеца, които са доказателство за това:

Водещата Опра Уинфри има нелеко детство

Нетно благосъстояние: 2,7 милиарда $

Една от най-известнитните американки е родена в оскъдно семейство от Мисисипи. Това обаче не й пречи да завоюва стипендия за университета в Тенеси и на 19 години да стане първата афроамериканка, която е сътрудник в щата. През 1983 година тя се мести в Чикаго, където стартира да работи за шоуто AM. По-късно името му е заменено на " The Oprah Winfrey Show ".

Основателя на Satrbucks Хауърд Шулц живее в жилищен комплекс за настаняване на небогати фамилии

Нетно благосъстояние: 2,9 милиарда $

В изявление за Mirror Шулц споделя: " Растейки постоянно се усещах изолиран. Другите хора имаха повече пари, по-щастливи фамилии. И по някаква причина, не знам за какво, желаех да надскоча опциите си и да реализира това, което хората смятаха за невероятно. ".

По-късно той съумява да завоюва стипендия за университета в Северен Мичиган, а след дипломирането си работи за Xerox. Скоро по-късно купува дребната тогава верига Starbucks, която има 60 обекта. Днес тя има над 16 000 кафенета по целия свят.

Дизайнерът Ралф Лорън работи като служител в компания за продажба на облекла

Нетно благосъстояние: 6,3 милиарда $

Лорън приключва гимназия в Бронкс, а по-късно напуща колежа си, с цел да се причисли към американската войска. По това време той работи като служител в компанията за продажба на облекла Brooks Brothers. Тогава Лорън мечтае за гражданска война в дизайна на мъжките вратовръзки. В годината, в която взема решение да сбъдне фантазията си, продава вратовръзки за 500 хиляди $. На идната - 1968 година основава марката Polo.

Инвеститорът Джордж Сорос съумява да оцелее по време на нацистката окупация на Унгария и заобикаля в Лондон като безпаричен студент

Нетно благосъстояние: 8 милиарда $

В младежките си години Сорос се преструва на кръщелник на чиновник от унгарското министерство на земеделието, с цел да остане незасегнат по време на нацистката окупация в страната. През 1947 година успяда да избяга в Лондон. Той стартира образование в Лондонското учебно заведение за стопанска система, като в това време работи като сервитьор.

След като се дипломира Сорос работи и като продавач в магазинче за сувенири преди да бъде нает като банкер в Ню Йорк.

Основателят на WhatsApp Ян Кум мете подове на магазини, с цел да оцелее

Нетно благосъстояние: 9,2 милиарда $

Кум е роден в Киев, само че на 16 годишна възраст отпътува с майка си за Калифорния. За да оцелее там, той е заставен да мете подовете в близки магазини. Той се учи самичък да програмира, а през 2009 година основатва най-голямото мобилно приложение за известия WhatsApp, което по-късно е купено от Фейсбук за 22 милиарда $.

Собственикът на Челси Роман Абрамович остава без родители на невръстна възраст

Нетно благосъстояние: 11,5 милиарда $

Абрамович е роден в югоизточната част на Русия, като през първите си години живее доста оскъдно. Едва 2-годишен той остава без родители, като го отглежда фамилията на чичо му. Докато е студент в Московският институт за автотранспорт през 1987 година той основава дребна компания за производството на пластмасови играчки.

По-късно Абрамович стартира бизнес в петролната промишленост. Той става притежател на " Сибнефт ", която през 2005 година е купена от " Роснефт " за 13 милиарда $.

Създателят на Oracle Лари Елисън работи на разнообразни места в продължение на 8 години

Нетно благосъстояние: 64,1 милиарда $

Роденият в Бруклин Елисън е отгледан от вуйна си и чичо си, защото майка му няма опция да се грижи за него. След като вуйна му умира, той напуща колежа си и се реалокира в Калифорния, като в продължение на осем години работи на разнообразни места. Елисън основава Oracle през 1977 година, като през днешния ден тя е една от най-големите софтуерни компании в света. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР