Не всеки знае, че начинът на подреждане на храната в

...
Не всеки знае, че начинът на подреждане на храната в
Коментари Харесай

Как правилно да съхранявате храната в хладилника?

Не всеки знае, че методът на нареждане на храната в хладилника въздейства върху нейната прохлада и период на валидност. Можем да се заблудим елементарно и да си помислим, че не работят вярно, когато видим, че храната се скапва по-рано, в сравнение с чакаме. Затова, е добре да сме наясно с аргументите, които въздействат на свежестта на храната и с тези, които не са директно подвластни от качествата на нашия ледник.

В този ред на мисли е добре да знаете, че въпреки да замразяваме избрани артикули, не значи автоматизирано, че те могат да бъдат употребявани след по-дълъг интервал от време. Например, не се предлага замразената риба да се яде след повече от 3 месеца.

Към този образец можем да прибавим и доста други, заради които, само че освен, е значимо да знаем на първо място, няколко общоприети правила за нареждане на храната в хладилника, тъй че постоянно да се радваме на свежестта на нашите продуктите и да предотвратим появяването на неприятни или непредсказуеми обстановки.

Каква храна се съхранява на най-горния рафт в хладилниците?

На този рафт се разполагат, по предписание: кисело мляко, сирене, конфитюри, доматения сос, отворени буркани, масло. Не се изкушавайте да поставяте повече артикули, в сравнение с е належащо на този рафт и бъдете деликатни по отношение на това какви храни съхранявате тук, според от температурата на това равнище.

Каква храна се съхранява на междинния рафт?

Средният рафт е най-добре да бъде употребен за необятна гама от артикули, като: риба, морски блага, прясно отворени артикули, храни, които желаете да размразите. Също по този начин, в случай че желаете да държите сготвена към този момент храна в хладилника, този рафт е най-подходящият за задачата. Знайте, че на този рафт при множеството хладилници се записва най-високата температура.
 ледник iStock/Getty Images
Каква храна се съхранява на долния рафт?

На този рафт е най-добре да се оставят яйца, пакети с месо, прясно мляко. Зеленчуците и плодовете би трябвало да бъдат държани в рафтовете, които са особено предопределени за тях, защото те би трябвало да бъдат предпазени от влага! Не поставяйте месо и зеленчуци на еднакъв рафт, тъй като това увеличавате риска от развиване и предаване на микроби!

Какви артикули се съхраняват на вратата на хладилника?

Ако сте прочели всичко до тук, евентуално към този момент сте забелязали, че не споменахме, че яйцата и прясното мляко би трябвало да се държат на вратата на хладилника, даже и това да е известна процедура, с която всички да сме добре осведомени! На рафтовете на вратата оставяйте сосове, горчица, кисели краставички и туршии, вода, непастьоризирани натурални сокове, газирани питиета, вино, бира.

Тези правила за нареждане ще ви оказват помощ да запазите оптимално храната, с която разполагате, и да предотвратите появяването и разпространяването на микроби сред храните. Друга потребна записка би било изброяване на питателните артикули, които не би трябвало да се държат в хладилници. Сред тях са зехтинът, авокадото, лукът и чесънът, картофите и бананите. Дръжте тези артикули на стайна температура и ги пазете от директна слънчева светлина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР