Не всеки може да си позволи да си купи жилище,

...
Не всеки може да си позволи да си купи жилище,
Коментари Харесай

Колко е разумно да харчите за наем?

Не всеки може да си разреши да си купи жилище, по тази причина наемането остава желана алтернатива. Колко обаче е рационално да давате за наем, с цел да страда бюджетът ви?

Разбира се, при наемите има огромни разлики на база обитаемо място, квартал, величина на жилището и така нататък В София да вземем за пример напоследък цените се подвигнаха доста, даже за крайните квартали.

За да не ви се постанова да се лишавате от прекалено много други неща поради наема си, американски специалисти по ръководство на финанси предлагат да не се минава границата на 30-те %. Това значи, че наемът не би трябвало да надвишава 30% от приходите на семейството.

На думи това звучи елементарно, само че на процедура не е, изключително при междинните приходи в България. Но въпреки всичко е добре да се опитате да спазвате правилото, с цел да не се чувствате финансово обременени. Или в случай че 30% ви се коства прекомерно ниска летва, най-малко се старайте да не наемът да не надвишава 50 на 100 от приходите ви.

От уеб страницата Lifehack пък поучават да разпределяме бюджета си по правилото 50/30/20. Иначе казано - 50% от приходите ни отиват за наем, сметки, храна, превоз. 30% за удоволствия, облекла, покупки, които усъвършенстват качеството на живот. Останалите 20% би трябвало да се употребяват за покриване на заеми или да се икономисват.

Какъвто и вид да изберете, харчете рационално и се съобразявайте с актуалното си състояние . Може доста да ви се желае да живеете в петстаен апартамент в центъра, само че в случай че поради това ще би трябвало да карате единствено на солети и компоти, по-добре отложете фантазията във времето.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР