Не всеки харесва стандартните кабели, които идват със захранващите компютърни

...
Не всеки харесва стандартните кабели, които идват със захранващите компютърни
Коментари Харесай

Phanteks представи захранващите блокове Revolt без кабели – трябва да ги закупите отделно

Не всеки харесва общоприетите кабели, които идват със захранващите компютърни блокове. Поради тази причина на пазара се появиха компании, които продават захранващите кабели по поръчка и те са подготвени да изготвят верния комплект окабеляване за съответен модел захранващ блок. Затова Phanteks реши да пусне серия от зареждания, които въобще не се доставят със общоприетите кабели.

Производителят показа серията от зареждания Revolt на Computex 2023. Тя включва модели с мощ от 1000 до 1600 вата. Всички употребяват платформата Vertex на компанията Seasonic като основа и дават отговор на стандарта за зареждане ATX 3.0.

Както бе упоменато нагоре, захранващите устройства ще се доставят без комплектни кабели. Необходимото съоръжение ще би трябвало да бъде закупено настрана, да вземем за пример от CableMod – компания, профилирана в производството на кабели по поръчка. При покупката клиентът може да уточни нужната дължина на кабела, неговата форма (плоска или плетена) и цвят. CableMod също по този начин ще продава подготвени комплекти кабели, предопределени за моделите захранващи блокове от серията Revolt. Но цената на тези комплекти към момента не е известна.

Трябва да стане ясно, че висококачествените захранващи кабели по поръчка са много скъпи. Например, комплект от четири захранващи кабела от CableMod – 24-пинов за дънната платка, 8-пинов EPS за зареждане на процесора, два SATA и един 8-пинов PCIe – ще коства $99. И е доста евентуално подобен комплект да не е задоволителен за един геймърски компютър.

За тези, които не могат или не желаят да закупят захранващи кабели от CableMod, Phanteks е подготвил два подготвени комплекта, които също би трябвало да бъдат закупени настрана. Версията от кабели PCIe 5.0 ще коства $79. Пълният комплект (PCIe 4.0 и PCIe 5.0) се предлага на цена от $179. И то без зареждане.

Що се отнася до зарежданията на Revolt, те получиха целесъобразни цени от $199, $249 и $349 надлежно за версиите 1000W, 1200W и 1600W. Моделите 1000W и 1200W ще се оферират в бяло и черно. По-старият 1600W модел ще се предлага единствено в черно. Всички те ще бъдат пуснати в продажба през август.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР