Британски кралски особи впръскват звездна мощ в благодарен френски град с върхови връзки с кралските особи

...
Не всеки ден ВИП посетителите се отправят към град Сен-
Коментари Харесай

Не всеки ден ВИП посетителите се отправят към град Сен- Денис, една от най-бедните и най-трудните части на региона на Париж

От JOHN LEICESTER Associated Press, 21 септември 2023 г., 12:34 ч. Тенис при среща с деца.

В кафенето Le Khédive на собственика Сид Улд-Муса беше казано, че кралят планира да се отбие и може ли да приготви маса отвън със стол за Чарлз – любител на историята и архитектурата – с лице към базиликата?

„Това е отлично за града, за нас“, каза Улд-Муса. „Страхотно е.“

Вътре в кафенето учителките по езици Корин Льо Маге и Клеър Пелистранди тъкмо хапваха обяди с телешко и сьомга, когато кралят най-накрая седна, само на няколко метра ( ярда), за да разговаряте с група млади търсещи работа.

Gulp. Учителите казаха, че това ще бъде храна, която ще помнят дълго.

„Гордеем се с града“, каза Льо Маг.

< p class="Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv">„Можете да почувствате неговата искреност“, добави Пелистранди. „Не изглежда като PR, което обикновено получавате с политиците.“

Град Сен Дени има дълги отношения с кралските особи - и те не винаги са били мили. Общо 42 крале, 32 кралици и 63 принцове и принцеси са били погребани през вековете в нейната базилика — само за да бъде изровена отново по време на Френската революция и хвърлена в масови гробове.

Самата извисяваща се базилика е построена на мястото, където от 3-ти век епископ, Дени, се казва, че се е олюлял, след като е бил екзекутиран в Париж, като се предполага, че е носел обезглавената му глава, докато е вървял шест километра (почти 4 мили) до това, което сега е Сен Дени.

Първият крал, погребан в базиликата, е Дагоберт. Той е запомнен в популярна детска песен „Добрият крал Дагоберт“, която противниците на крал Луи XVI пеят, за да му се подиграват. Песента разказва как кралят уж носел панталоните си отзад напред.

Луи е гилотиниран по време на Френската революция. „Добрият крал Дагоберт“ сега се свири по обяд от камбаните на кметството на Сен Дени — на пръв поглед нахално намигване към кралската история на града.

Но Четвъртък беше повече за гледане напред и за създаване на нова история от кралските особи.

Жителите казаха, че посещението на Чарлз и Камила е поставило положителна светлина върху града.

„Много хора са бедни и има репутация на жестоко място“, каза Ясмина Бедар, която е родена в Сен Дени и живее там от 50 години.

„Достигането на крал от истинска плът и кръв в Сен Дени, разбира се, може само да помогне на имиджа ни.“

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР