Не всеки ден, не в България, а по света се

...
Не всеки ден, не в България, а по света се
Коментари Харесай

Георг Спартански: Не всеки ден в България и по света се строи Панорама

„ Не всеки ден, не в България, а по света се строи гледка и тези, които са взели участие в раждането на плевенската Панорама знаят, какъв брой безсънни нощи и какво напрежение и в този момент следва да чуем от тях най-малко парченце от това, което са претърпели в тези сложни, само че славни моменти ".

Това сподели кметът на Плевен Георг Спартански преди да стартира тържествената презентацияповод 45 години от построяването на Панорама „ Плевенска епопея-1877 година “. В събитието участваха иархитектите Иво Петров и Пламена Цачева, които са създатели на плана за построяването на плевенската Панорама.

Спартански означи, че Плевенската Панорама с изключение на, че е горделивост за плевенчани е обект на интерес за гости от десетки страни.

„ Панорамата демонстрира по един превъзходен метод събитията, които са се случили тук преди 145 години, които са предопределили цяла ера в бъдещото развиване на страната.

Политическите премеждия по-късно не могат да изличат загатна за събитията, които на това историческо място, където са се провеждали част от сраженията, и където са починали хора, с цел да я има третата Българска страна, с цел да нни има нас.

Не можем да слугуваме на политическа обстановка и настроения, били те инспирирани от краткотрайни мухи – еднодневки, които по волята и волност на ориста въплъщават държавната власт на държавно равнище.

Надявам се, че всички си даваме сметка, че има безконечни неща, които не се поддават на политическо манипулиране и моделиране.

Днес сме тук, с цел да благодарим на тези, с помощта на които се е родила концепцията, била е овеществена във формата на план, била е материализирана с труда на всички плевенчани и е станала народен обект и уникален в цяла югоизточна Европа “.

Георг Спартански изрази вяра, че идващите генерации ще запазят паметта за починалите воини край Плевен, както и да запазят Панорама „ Плевенска епопея-1877 “, и за поколенията след тях.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР