Не всеки ден автомобилни гиганти от ранга на Mercedes ни

...
Не всеки ден автомобилни гиганти от ранга на Mercedes ни
Коментари Харесай

Mercedes показа за първи път напълно електрическия си SUV

Не всеки ден автомобилни колоси от ранга на Mercedes ни демонстрират фотоси от тестванията на революционните си модели.

Този път това се случи с първия напълно електрически SUV автомобил на Mercedes – EQC, който се радва на международен интерес още преди самата си премиера. Всъщност Mercedes даже започнаха да одобряват поръчки за него още през септември 2017 година с първична вноска от 2 500 $ без продуктовата версия да е даже напълно леко разкрита. Дебюта си на пазара пък електрическият EQC ще направи през 2019-а.

Официално от конструктора разкриха още, че прототипите са завършили проби в Северна Швеция на температури до -35 градуса по Целзий. Още проби предстоят и в Южна Европа и Съединени американски щати, всички от които са част от 500-те самостоятелни теста, които новите коли би трябвало да преминат.

От техническа позиция не знаем съвсем нищо за EQC, само че все пак фотографията ни предсказва какво да чакаме в бъдеще. По-рано компанията от Щутгарт съобщи, че моделът ще бъде оборудван с батерия, която ще устоя до 500 километра с едно зареждане (310 мили). Два електрически мотора пък ще основават обща мощ от 400 кс, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за под пет секунди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР