Не водя война с никого, интересуват ме само резултатите от

...
Не водя война с никого, интересуват ме само резултатите от
Коментари Харесай

Радев: Не водя война с никого, интересуват ме само резултатите от управлението на Борисов

Не воювам с никого, интересуват ме единствено резултатите от ръководството на Бойко Борисов. Това съобщи президентът Румен Радев в изявление за " Дарик радио ".

По думите на Радев политиката на ръководещите, която се основава на ниски заплати и ниски налози, е повода да изостанем от Румъния, с която преди 10 година сме били на едно равнище.

„ Да вземем Румъния. Kакви са пенсиите в този момент там? Ако вземем статистическите данни, ние сме на 51 % от междинното европейско равнище, Румъния на над 60 %... Само за 10 години Румъния се придвижи с 10 пункта напред, а ние единствено с 3 пункта “, разяснява президентът.

Той акцентира, че България разполага с лимитирани запаси и че човешкият капитал е единственото нещо, което може да ни помогне да догоним Европа.

Президентът съобщи, че би трябвало да вземем образец от думите на американския държавен глава Доналд Тръмп " America first " (Америка на първо място) и да се фокусираме върху защитаването на ползите на България.

Радев също по този начин приказва и за тазгодишните избори за Европейски парламент и за локална власт, като сподели, че хората към този момент не имат вяра, че могат да провокират смяна с гласа си.

По-неговите думи изборната система има доста недостатъци, за което приказват и огромният брой недействителни бюлетини от 15-20%.

„ По европейските стандарти се приема, че прага при недействителните бюлетини е 3%. Проблеми има и с купения корпоративен избор и неактуализирани изборни описи “, споделя Радев.

Държавният глава сподели още, че предложи промени в конституцията, като даде за образец опцията всеки българин да може да сезира Конституционния съд.

" Това е един от факторите за гражданско общество ", съобщи Радев, като разясни, че такава опция съществува в доста европейски страни.

Президентът показа мнението си по нашумялата напоследък тематика за Националната работа за защита, като съобщи изрично, че в случай че зависеше от него, Пеевски и Доган нямаше да имат защита от НСО.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР