Не винаги трябва да се спазва диета, за да отслабнете.

...
Не винаги трябва да се спазва диета, за да отслабнете.
Коментари Харесай

Възможно ли е отслабването без диета?

Не постоянно би трябвало да се съблюдава диета, с цел да отслабнете. Вместо това е добре да има хранителен режим, който да се съблюдава доживот

Всяка диета, колкото и да е друга, носи след себе си едни и същи резултати. В началото човек отслабва, а по-късно изгубените килограми се връщат още веднъж.

Да ядеш и да не пълнееш е фантазия за всички, изтощени от непрекъсната битка с килограмите и преброяване на калории. Мечтите от време на време се сбъдват. Не, не е намерено вълшебно средство за стройна фигура. Но има артикули, които подтикват изгарянето на мазнините. Ако се научите да ги включвате всеки ден в менюто си, килограмите ще стартират да се топят.

Има и измама. Не е задоволително единствено да разберете кои са тези артикули

Трябва да знаете и по какъв начин работят. Като предписание те подтикват обмяната на веществата. Това закономерно води до разграждане на мазнините. Но няма по какъв начин да забравите за количеството калории, които поглъщате. Ще се наложи да се храните уравновесено и умерено. Все отново няма да гладувате, тъй като дефицитът на сила постоянно предизвика закъснение на метаболизма.

Организмът непрестанно изразходва калории, даже и в процеса на храносмилане

А продуктите, които изгарят мазнините, изискват повече сила за преправянето им, в сравнение с те самите съдържат.

Плодове

Те са богати на фибри, които задействат изгарянето на мазнините и форсират обмяната. На първо място в листата са цитрусите. Те понижават равнището на инсулина в кръвта, затова и желанието ви за похапване. Освен това укрепват имунитета и прочистват от отрови. Грейпфрутите имат и други вталяващи достолепия. Но ще би трябвало дребна жертва – не белете ципата им, те са в нея.

Към плодовете, които горят мазнини най-активно, спадат ананасите, които
подтикват храносмилането. Справят се не с насъбраните мазнини, а с признатите преди малко мазни белтъчни храни. Освен това чудесно потушават глада.

Ябълките също имат сходни свойства. Благодарение на пектина те пречат на клетките да гълтам мазнините.

И малините се оправят със задачата. Половин чаша 30 минути преди хранене е задоволителна, с цел да разградите изяденото по-късно. Съдържат и редица ферменти, които вземат участие в разграждането на мазнините.

Зеленчуци

Селарито става все по-популярно и у нас, не го подминавайте. Тази по-месеста и сочна целина усъвършенства обмяната, фибрите й пълнят стомаха и засищат. Сурова най-качествено разгражда мазнините.

Тиквичките не й отстъпват. Те контролират водно-солевия баланс в организма. Същото важи и за краставиците. Сокът им пречи и за образуването на мазнини, и за застой на вода в тялото.

Редовната приложимост на всевъзможни типове зеле ще затормозява превръщането на въглехидратите в мазнини.

Мляко и млечни артикули

Всички те предизвикат разграждането на мазнините с помощта на калция. Но ще би трябвало да се откажете от масло и мазна сметана. Заложете на извара, кисело мляко, кефир.

Ядки

Те са висококалорични, съдържат доста растителни мазнини, само че и разграждат насъбраните в тялото. Най-хубавото е, че малко количество от тях засищат качествено. Отличен източник на белтъчини и фибри. Незаменими са като междинна закуска.

Билки и подправки

Етеричните масла в тях форсират обмяната. Добре е обаче да ги хапвате 20 минути преди хранене. Освен това подправяйте храната си с люти чушки, по този начин ще засилите изгарянето на преди малко признатите калории. Но внимавайте – в случай че имате проблеми със стомаха, ще го раздразните.

Ефективно се бори с килограмите чесънът, като форсира метаболизма и разграждането на мазнините.

Канелата пък пречи за усвояването на захарите и те не могат да вземат участие в образуването на мазнини. Това не значи да ядете канелени кифлички, а да ръсите подправката върху плодовата салата или киселото мляко.

Белтъчни храни

За тяхното асимилиране организмът губи доста сила, по тази причина постоянно включвайте в менюто си бобови растения, яйца, постно месо, риба и морски блага. Всички те подкрепят изгарянето на мазнините и чудесно засищат за дълго. Освен това служат за формиране на мускули, а колкото повече са те в организма, толкоз по-голяма е вътрешната му енергозагуба.

Вода и чай

Без верните течности не минава нито една диета. За сполучливото справяне с килограмите са нужни 2 литра всеки ден. Чаша вода, изпита половин час преди хранене, пречи да изядете прекадено доста храна, а и ще засилва метаболизма.

При дефицит на течности той се забавя, натрупва се непотребна вода в организма.

От чая най-подходящ е зеленият, който задейства изгарянето на мазнините.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР