Не винаги има нужда от тест за интелигентност, за да

...
Не винаги има нужда от тест за интелигентност, за да
Коментари Харесай

5 признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите

Не постоянно има потребност от тест за просветеност, с цел да ревизирате коефициента на вашето IQ.

Ето няколко признака, някои може би изненадващи, за вашата просветеност:

Чувство за комизъм

Проведено проучване на когнитивните усещания на индивида посочило, че хората, които възприемат черния комизъм, имат висок коефициент на просветеност. За да потвърдят връзката сред черното възприятие за комизъм и интелигентността, 160 мъже и дами трябвало да гледат къси анимационни серии, основани на черния комизъм. Всеки от участниците показвал дали схваща шегите, а по-късно трябвало да направи тест за просветеност. Тези, които разбирали шегите, имали по-високо равнище на IQ.

Обичате провокациите

Според учените хората с най-високо IQ обичат да вършат нещата по сложния метод и да се учат на нови неща непрекъснато.

Обичате да четете

Четенето и интелигентността са взаимно свързани. Според изследванията по тематиката четенето развива прочувствената просветеност . Освен това стартирате да мислите по-ясно и по-спокойно, когато се изправите пред някакъв проблем .

Любопитни сте

Хората с високо равнище на просветеност са постоянно любопитни и отворени към новите неща в живота. Проучване по тематиката, извършено в Лондон през 2016 година, разкрива, че има връзка сред детската просветеност и желанието за извличане на нов опит, който в зрелост можем да определим като интелектуално любознание.-->
 любознание ThinkStock/Getty Images
Срамежливи сте

Проучване, осъществено измежду надарени деца , посочило, че колкото по-високо равнище на просветеност има детето, толкоз е по-срамежливо. Изследването посочило също, че 60% от надарените деца са мощно интровертни.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР