Не винаги е лесно да седнете и кажете какво ви

...
Не винаги е лесно да седнете и кажете какво ви
Коментари Харесай

6 признака, че сте под стрес, без да го съзнавате

Не постоянно е елементарно да седнете и кажете какво ви тревожи. Може даже да нямате време за това или да си мислите, че всичко в живота ви е съвършено. Но тялото ви в никакъв случай не лъже и в случай че го слушате, ще получите верните “съобщения ”. Може да не са приятни, само че тялото ви ги употребява като финален късмет за помощ. Ето някои сигнали, на които би трябвало да обърнете внимание и които демонстрират, че сте под стрес:

1. Тракате със зъби.
Причината за неволното дрънкане със зъби е стрес. Сигурно ще откриете, че подсъзнателно стискате зъбите си денем или по време на сън. Сутрин ще забележите, че челюстта ви е като скована.

2. Потите се постоянно.
Потенето е породено от доста аргументи: физическо натоварване, високи температури или когато мозъкът ви усеща опасност. Ако се потите непрекъснато, може да е знак, че сте в непрекъснато безпокойствие. Тялото ви търси метод да отстрани непотребната вода посредством кожата или бъбреците. Когато нямате опция да ползвате тоалетна, се появява така наречен “реакция на изострен стрес ”, физиологична реакция вследствие на душевен или физически стрес. 

3. Страдате от косопад.
Ако в банята или на гребена откриете повече косми от обикновено, е симптом на прикрит стрес. Косата ви се чупи или къса на огромни кичури. Емоционалната възбуденост попречва растежа на косата. Дори да не сте претърпели нещо извънредно, помнете, че това е просрочен резултат от нещо в предишното. Може да страдате от косопад 6-12 седмици след стресиращо събитие.
9 признака, които издават, че сме подложени на прекалено много стрес
По време на стресови обстановки надбъбречните жлези създават кортизол, по-известен като хормона на напрежението. Той е от изгода за тялото ни...
Прочети повече
4. Имате червени петна по лицето.
Ако не страдате от алергия, само че ви се появяват червени петна, може би преминавате през серия от тествания. Когато сте под мощен прочувствен стрес, тялото ви отделя химически субстанции, които трансформират реакцията на организма към другите му функционалности.

5. Получавате нервни тикове.
Стресът води до нетипични сигнали на мозъка и мускулите на лицето. Като резултат от това, мигате неконтрулируемо. Може да забележите неумишлено придвижване на долния или, в редки случаи, на горния клепач. Тиковете могат да продължат седмици или даже месеци.

6. Устата ви постоянно е пресъхнала.
Ако непрекъснато изпитвате жадност, а не сте яли нищо солено, обърнете внимание на прочувственото си здраве. Продължителните интервали на стрес блокират слюнчените жлези и устата ви пресъхва. Може да имате усложнения с преглъщането заради общо дехидратиране.

 
6 мита за СТРЕСА, с които всички се залъгваме и единствено ни пречат
В нашето съвремие е все по-трудно да избегнем ежедневния стрес. Както и да намерим време, в което да се освободим от напрежението и да...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР