Не виждаме засега готовност от страна на Русия за търсене

...
Не виждаме засега готовност от страна на Русия за търсене
Коментари Харесай

Блинкън: Русия не търси дипломатически изход от войната в Украйна

Не виждаме към този момент подготвеност от страна на Русия за търсене на дипломатически излаз в Украйна, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън на конференция след съвещание на Северноатлантическия съвет в централата на НАТО в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни, че над 80 на 100 от съветската пехота е изпратена да се бори в Украйна. Изпращаме обръщение до Москва за готовността да защитим всяка педя от земята на алианса, добави той. Ако Русия спре войната, ще бъде мир, само че в случай че Украйна спре - ще изчезне като самостоятелен народ, заключи Столтенберг. По неговите думи идващите месеци ще слагат на тестване единството на съдружниците поради нарасналите енергийни цени.

Руският президент Владимир Путин в никакъв случай няма да спре да се пробва да употребява силата като оръжие, означи Блинкън. По неговите думи е време за преустановяване на зависимостта от съветските горива. Той добави, че Съединени американски щати няма да оставят своите другари на студено през зимата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР