Не виждам война между първите цигулки в държавата. Видях нежелание

...
Не виждам война между първите цигулки в държавата. Видях нежелание
Коментари Харесай

Йотова не видя институционална война и атакува по всички фронтове

Не виждам война сред " първите цигулки " в страната. Видях отвращение на първите хора в страната да бъдат държавници по време на първото съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) . Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, напомняйки, че КСНС дава опция на най-важните от позиция политика хора да седнат на една маса и да се схванат по дадена тематика.
Очевидно е, че за една огромна част от хората, които трябваше да са на първия КСНС, тематиката за битката с корупцията не беше значима, заби нов гвоздей Йотова. Не мисля, че президентът очакваше, че този КСНС ще се провали, тъй като някой трябваше да си съблюдава разписанието и да си гони самолетите , добави тя пред Нова телевизия.
Вицепрезидентът беше безапелационна, че законопроектът, който в този момент ще се гледа в пленарна зала в Народното събрание и ще бъде завършен като закон, ще е по-ефикасен, в случай че бяха включени текстове за отбрана на източници на информация за корупционни практики, въпросът с отминалостта, въпросът какво се случва, когато някой на държавна работа отиде в частния бранш и по какъв начин употребява знанието си за държавните работи в частната си работа. Не съм уверена, че този антикорупционен закон ще даде правдивост за хората, заключи Йотова. Искам да се постави ред в тази система, като всеки български жител, сподели Йотова, която не изключи изрично от рецензиите си и законопроекта на Българска социалистическа партия.
Само с цел да има мир и обич по институциите, в никакъв случай позициите на президента Румен Радев няма да бъдат нагаждани зад тила на обществото , закани се Йотова. Тя отхвърли да разяснява повече новите изтребители за Военновъздушни сили, само че не пропусна да попита косвено Бойко Борисов за какво не отговори той дали е време да се купуват " самолети, танкове и влакове ", като е стихотворец ангажимент 2% от Брутният вътрешен продукт за защита (бел. ред. – пред НАТО). Н ие за кой вид сме за защитата на Европа – за досегашното състояние, за споделено съдействие или за обща защита, с общи структури? Твърдя, че нямаме позиция , безапелационна беше Йотова. Замерянето със самолети и локомотиви е инструментариум, а не политика, добави тя. Нека вършим външна политика първо тук, в България – да забележим първо какъв е нашият интерес, съобщи вицепрезидентът по отношение на въпроса за ремонта на МиГ-овете ни от РСК МиГ.
По тематиката " Кумгейт " Йотова предвижда, че ще бъдат вадени нови и нови случаи. Хората имат потребност да виждат безобразията в общините – какво обаче следва? Давам за образец Франция – по какъв начин Франсоа Фийон беше назначил жена си и след абсурда беше признат закон " за връщане на доверието до нацията " и определящ до каква степен стига лобизма в политиката, какво може и не може да се прави с безотчетни пари, какво се случва при назначение на родственици на държавни постове от държавници. Стигаме единствено до равнището на абсурда, а рационалната крачка я няма, заключи Йотова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР