Не виждам възможност да се състави кабинет в 47-то народно

...
Не виждам възможност да се състави кабинет в 47-то народно
Коментари Харесай

Румен Христов, СДС: Този парламент е ялов, защото не приема никакви основни закони,

Не виждам опция да се сформира кабинет в 47-то национално заседание, това съобщи в " Още от деня " ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Той разясни, че няма 121 депутата, които да осъществят избора на ново държавно управление. По думите му вторият и третият мандат също ще бъдат несполучливи. Вървим към избори, заключи той.

Румен Христов разяснява какво е довело до свалянето на държавното управление на Кирил Петков. На първо място той уточни закъснелите и незадоволителни обезщетения, ненасочени там, където са били нужни.

Аргументът, че би трябвало да бъдат признати 22 закона, с цел да може България да получи парите по Плана за възобновяване и резистентност, съгласно Христов, е безпочвен.

" Тези закони трябваше да стартират да се създават много от дълго време. Този парламент е " безплоден ", тъй като не приема никакви съществени закони, главно се занимава с чувания, диспути, опити за налагане на промени, които не са толкоз значими към сегашния миг ", добави той.

Категоричен е, че политиката, касаеща ръководството на страната, мъчно може да бъде реализирана с тези парламентарни сили в сегашното Народно събрание.

Румен Христов отхвърли коментар на въпроса дали е издирван от " Продължаваме промяната " за да поддържа новото държавно управление. Увери, че от парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да има нито един народен представител, който да поддържа държавното управление. " Ще влезем в пленарна зала. Няма да има инцидентно закъснели или заболели. Няма да подкрепим това държавно управление ".

Изключи опцията Бойко Борисов да се отдръпна от лидерското място. Заяви, че е неточно от ръководещите да разясняват други партии и да слагат условия, с цел да водят договаряния с тях. Посъветва ги да гледат своите партии.

" Борисов е добър водач, води си сполучливо партията и има толкоз извоювани избори и минимум тези, които бяха свалени от ГЕРБ-СДС и останалите обединения, могат да кажат кой да бъде водач на една или друга партия ", означи Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР