Не виждам точно за какво и как ме обвинява г-н

...
Не виждам точно за какво и как ме обвинява г-н
Коментари Харесай

Вътрешният министър отговори на Бойко Рашков

Не виждам тъкмо защо и по какъв начин ме упреква господин Рашков. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи във връзка отправените през вчерашния ден обвинявания от някогашния вътрешен министър, че до момента в който е бил министър, е имало теч на информация от Министерство на вътрешните работи към Мартин Божанов-Нотариуса, съобщи кореспондент на.

Чух неговото изявление. Аз не знам той къде, по кое време и с кого е правил срещи и какво са коментирали на тези срещи. ГДБОП е единствената конструкция, която събра данни, въз основа на които са формирани досъдебните производства в Софийска градска прокуратура, съобщи Стоянов.

Попитан дали има данни Нотариуса да е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър уточни, че въпросът би трябвало да бъде обяснен в границите на воденото досъдебно произвеждане.

Наблюдаващият делото прокурор е този, който има право да изиска сходен вид информация и тя ще му бъде предоставена, в случай че това е належащо, добави.

В отговор на въпрос има ли данни полицейски коли да са стоели пред частния клуб за магистрати на Нотариуса, министърът означи: " На този стадий към момента нямаме такава доказана информация. Извършват се инспекции ".

Стоянов удостовери, че някогашната жена на Нотариуса е била разпитвана в ГДБОП, когато той е бил шеф на службата. Когато аз бях шеф на ГДБОП, се събраха всички данни, които послужиха за формиране на досъдебно произвеждане, добави той.

Попитан има ли пояснения по какъв начин толкоз години групата на Мартин Божанов е успявала да реализира незаконната си активност, без да бъде засечена от полицията, вътрешният министър сподели: " Няма по какъв начин да направя коментар по този въпрос, защото преди да стана шеф на ГДБОП, бях началник на звеното за работа със чиновници под прикритие и не съм се занимавал с сходен вид закононарушения и с този човек ".

В отговор на въпрос афектиран ли е от думите, на, че не е желал той да е шеф на ГДБОП, когато той е бил министър, съобщи: " Доколкото си припомням аз и ръководената от мен конструкция, бяхме хората и структурата, на които той имаше голямо доверие. Нямам визия за какво го споделя това нещо ", като добави, че Рашков персонално го е поканил да заеме поста шеф на ГДБОП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР