Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие

...
Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие
Коментари Харесай

Министър Заков: Военната помощ за Украйна няма да удължи войната


" Не виждам сериозна смяна в данните за експорт на оръжие за Украйна, имало е нарастване и преди. Нямам данни за подобен косвен експорт, вицепремиерът Нинова към този момент даде отговор. Основният въпрос не трябва да е дали военната помощ ще продължи войната или ще я спре, тъй като това може да стори единствено този, който я е почнал . Военната помощ за Украйна няма да удължи войната ". Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков в ефира на.

" В първите седмици на спора трябваше да има спор за позицията във връзка с войната. Много страни го организираха и по този начин си икономисаха вакуум с дезинформация. " Въпросът за даване на военна помощ не трябва да е толкоз необятно обсъждан, а спор трябваше да има още преди време в Народно събрание. Там полемиката би трябвало да бъде извършена, това е мястото ", изясни Заков.

Според него типът оръжия, които могат да бъдат дарени още веднъж е решение на държавното управление . " Освен въоръжените сили, имаме и компании производители, които да се включат в такава помощ. Украинците имат ясни претенции. България има с какво да помогне, даже да няма пряк трансфер на муниции, да вземем за пример ремонт на бронирана техника. Това изиска Зеленски. " Терем " може да ремонтира военна техника " , разкри министърът. И добави, че украинците знаят за дебата у нас, само че това не е било обект на диалози при визитата в Киев.

" Украйна е жертва и има потребност от помощ, с цел да се отбрани. Можем да влезем в сюжет на партизанска война, продължителна . Очаквам, че ще бъде открит компромис за военната помощ за Украйна ", акцентира Заков. Той описа, че в паметта му мощно се е запечатала панорама със изравен на скамейка мъж пред опустошения си дом.

" При разгръщане на войната до Приднестровието пред България ще има опасности пред националната сигурност, само че директна военна опасност няма. И преди Русия е осъществявала напън посредством газа, в този момент още веднъж го вършат ", счита военният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР