Не виждам резултат, бяха първите думи на президента, след като

...
Не виждам резултат, бяха първите думи на президента, след като
Коментари Харесай

След месец консултации Румен Радев каза на Стефан Янев: Не виждам резултат

Не виждам резултат, бяха първите думи на президента, откакто одобри управлението на най-малката парламентарна група в Народно събрание, тази на " Български напредък ", на съвещания за съставяне на кабинет цялостен месец след началото им. Радев уточни, че умишлено е дал повече време на обединенията, само че вместо да вземат решение неотложните проблеми на хората, партиите изгубили часове за коригиране на Изборния кодекс.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев е последният, който влезе на диалог при президента преди връчването на първия мандат за държавно управление. Със срещата сред Радев и някогашния му длъжностен министър председател и секретар приключва цикълът на политическите съвещания, траяли съвсем два месеца.

" Не тръгнахме да търсим борба, нови разграничителни лини, а зададохме звук на съдействие и разговор ", стартира Стефан Янев, като се съгласи с констатацията на президента за това, че парламентарните групи през последните месеци не са се занимавали с значимите неща.

" Най-важното решение е да се сформира болшинство, което да поддържа каинет, тъй като повтаряйки предизборната изразителност, внушенията, че отивайки на предварителни избори, ще решат някакви проблеми, проблеми, които вълнуват обществото, няма да бъдат решени ", сподели водачът на " Български напредък ". Той регистрира, че към този момент има условия за разговор и към момента " има вяра този разговор да даде резултат. "

" Водеща да бъде структурата на новото държавно управление, не името му, правилата и целите му, и хоризонтът, до който ще работи това държавно управление ", изясни визията си Янев. Той се разгласи за съдружни съглашение с ясни правила по какъв начин действа обединението и с ясни цели. Според него е въпрос на технологии коя партия ще предложи политически лица или специалисти. На въпрос на президента по какъв начин вижда бъдещото държавно управление - дали ексепртно по-скоро, Янев уточни, че въпросът за специалистите е на идващ стадий.

Държавният глава още първоначално им разгласи, че не бърза, с цел да може партиите да намерят път едни към други посредством разговор. " Това, което чакаме всички - консолидация за намиране на сполучлива формула за сформиране на ръководство за решение на значимите проблеми отива в друга посока - на начертаване на нови разграничителни линии ", означи той предходната седмица на предпоследната среща с Демократична България.

Радев към този момент разгласи, че не желае избори през януари и февруари, и ще връчи третия мандат, в случай че се стигне до подобен, след Нова година.

Готовност да образува държавно управление с него пък неведнъж изрази Стефан Янев.

" Бихме подкрепили опция за сформиране на държавно управление при ясни правила, при написана стратегия и цели. Тези цели, тази стратегия, в случай че не дават отговор на упованията на хората за решение на техните проблеми, това значи, че даваме някаква поддръжка, която е просто ей по този начин, апропо, безпринципна ", разяснява водачът на най-малката парламентарна група по БНР в неделя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР