"Не виждам причина аз или КЕВР да иска отпадане на

...
"Не виждам причина аз или КЕВР да иска отпадане на
Коментари Харесай

Новият председател на КЕВР с първи коментар за плановете, критиките и мораториума

"Не виждам причина аз или КЕВР да желае отпадане на мораториума ". Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание определеният за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров, съобщи Дарик.

Той изясни, че мораториумът на цените за битовите консуматори до края на март е бил натрапен, с цел да няма шоково повишаване от една страна и от друга, с цел да се намерят способи да се компенсират енергоразпределителните предприятия за техните софтуерни загуби.

"Това аз персонално намирам за вярно решение, тъй като в случай че се беше вдигнала цената, то можете да си визиите, че всички консуматори, в това число и аз, щяхме да стартираме да плащаме по-високи сметки ", сподели Тодоров.

Новият ръководител на КЕВР изясни, че регулаторът е балансьор сред ползите на икономическите оператори и потребителите и по думите му това е много тежка задача .

Тодоров сподели, че предлагането за номинирането му неведнъж е било обсъждано. " Приех сега, в който бях сигурен, че би трябвало да жертвам персоналния си комфорт за богатството на България ", сподели той и изясни, че през целия си живот се е вълнувал от това по какъв начин може да създадем България по-добро място за живот.

"Избирането ми за ръководител на КЕВР е опция да създадем някаква смяна за България ", сподели той.

Относно рецензиите към него, че не дава отговор на законовите условия за заемане на пост а, Тодоров разяснява, че това се дефинира от Народно събрание и парламентарната комисия по енергетика. Аз персонално имам осем години потвърден опит в енергетиката и познавам енергетиката - сносно, добави Тодоров.

В хода на полемиката от ПГ ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи настояха, че Станислав Тодоров не дава отговор на условията на закона и желаеха номинацията му да бъде оттеглена. От "Възраждане " попитаха какво ще стане, в случай че той не служи на публичния интерес и в зала гласоподаваха "против ".

"Политическите партии, които ви издигнаха, по-скоро ви хвърлиха на вълците ", обърна се към двамата претенденти Жечо Станков (ГЕРБ-СДС). "Пропуснаха да ви обяснят по кой закон за енергетиката си подавате заявките - по остарелия или по променения ", изясни той и предизвести, че в случай че не дават отговор на условията, това ще докара до огромни юридически проблеми.

Станислав Тодоров бе номиниран и подсилен от партиите от ръководещото болшинство. "За " кандидатурата му гласоподаваха 128 народни представители от "Продължаваме Промяната ", "БСП за България ", "Има подобен народ " и "Демократична България ". 13 депутати на "Възраждане " гласоподаваха "против ". Депутатите избраха за член на КЕВР със 130 гласа "за " и 13 "против " Благой Голубарев, който бе номинация на ПГ "Има подобен народ ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР