Не виждам печеливш ход за изход от протеста на енергетиците,

...
Не виждам печеливш ход за изход от протеста на енергетиците,
Коментари Харесай

Димитър Манолов, „Подкрепа“: Не виждам печеливш ход за изход от протеста на миньорите

Не виждам печеливш ход за излаз от митинга на енергетиците, само че политиците обичат да държат в ръкава си асо, което да сложат на масата. Това сподели пред Би Ти Ви президентът на КТ “ Подкрепа “ Димитър Манолов.

И изясни, че на територията на комплекса „ Марица-изток “ работят хора от 60 общини. Сред тях можело и да има хора в общински листи, само че тов не пособие да се изяснява, че митингът е политически. „ Нелепо е да се търсят съветски връзки и това към този момент е параноя “, сподели още той.

В петък министър председателят твърди, че е пратил проекта, оказа се, че в случай че го е пратил, го е направил в събота. Никой не знае какво написа в него, а откакто го е пратил той ги кани в неделя на среща, защо – да ги окъпе с хладка вода? Аз какво да върша на тази среща без хората си, които не желаят да вървят на нея, сподели още Манолов. И беше безапелационен, че няма никаква връзка сред митинга на енергетиците и зърнопроизводителите.

В неделя министър председателят му споделил, че имало забавни оферти. А измежду миньорите нямало никакъв интерес към предлагането за 36 заплати.

Искаме ясна визия за бъдещето, което да е разказано в съответните териториални проекти. Ние желаеме да ни чуят и доста мъчно могат да се преквалифицират хора, които са работили над 30 година в тази сфера, сподели пред Би Ти Ви Чавдар Стойнев, шеф на „ Топлофикация-Перник “. Според него ще сме подвластни от електроенегрия.

Мисля, че има задоволително учредения за предоговаряне. Проблемите в енергетиката са от 2006 година. Те не са от през днешния ден. При договарянето на участието на България в Европейския съюз не са взети по този начин наречените национални специфики. Това са лигнитните въглища, изясни икономистът Красен Станчев.

Четвърти ден не престават блокадите на съществени пътища в Старозагорско от протестиращи миньори и енергетици.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР